Musehjulet rager så højt op, at du kan se ind gennem det.

Logitech G Pro X Superlight 2

Logitechs lette mus suser hen over underlaget, men ergonomien er ikke helt gennemarbejdet.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Logitech
8.0

Det skal bare en lett berøring til for å få  G Pro X Superlight 2 til å gli uanstrengt over musematten. Den slanke og elegante musen hviler på store teflon­flater som reduserer friksjonen mellom mus og underlag betydelig og gjør den behagelig å bruke.

Det hjelper også at Logitech-musen veier så lite at det føles som om man har glemt å sette inn et batteri. Da vi slo den på med bryteren på under­siden, viste det seg at det ikke var tilfelle. Etter å ha koblet den lille USB-mottakeren til pc-en, fant musen og datamaskinen hverandre umiddelbart via den trådløse tilkoblingen.

Det er naturlig å bruke den lille saken som reisemus, og vil du ha den med på tur, kan du legge USB-mot­takeren i bunnen av musen, der det finnes et hulrom skjult av et magnetisk deksel. Det følger dessuten med et ekstra, teflonbelagt deksel i esken, slik at du kan bytte ut det originale dekselet uten teflonbelegg for å redusere motstanden ytterligere mellom mus og underlag.

Både knappene og musehjulet er av høy kvalitet, men Logitech har gjort noen litt pussige designvalg som kan skape problemer. Øverste del av muse­hjulet stikker for eksempel så høyt opp over resten av musen at man ser inn under det. Den løsningen virker litt vågal for en mus som skal legges i en veske, og der det er lett å se for seg at hjulet kan hekte seg fast i noe og bli ødelagt.

De to knappene på siden av G Pro X Superlight 2 sitter langt fremme, slik at høyre tommel hviler naturlig på den bakre knappen. Det er et mellomrom mellom de to knappene, og du må flytte hånden relativt langt frem for å nå den fremre. Windows-programmet fra Logitech er derimot av høy og gjennomarbeidet standard. Det er lett å finne frem i de mange valgmulighetene og innstillingene, som først og fremst gjør det enkelt å skreddersy musen for forskjellige spillsjangrer.


+ Superlett

+ Godt Windows-program

– Litt for høyt musehjul

Conclusion

Logitechs lette mus suser hen over underlaget, men ergonomien er ikke helt gennemarbejdet.

Spesifikasjoner

Merke
Logitech
Tilkobling
USB-C
Antall taster/knapper
5
Kabellengde
1,8 m
Mål
12,5 x 6,4 x 4 cm
Vekt
60 g
Sensor
25.000 DPI