Du kan indstille rullehjulets opførsel med knappen foran det.

Logitech G502 X Lightspeed

Hvis du klarer deg uten Bluetooth, er G502 X Lightspeed en utmerket mus til den bærbare pc-en.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Logitech
8.7

G502 X Lightspeed er en velbygd mus fra Logitech med et godt utvalg av knapper og funksjoner.

Tilkoblingen er trådløs, men du kan ikke bruke Bluetooth. Du må i stedet sette den medfølgende mottakeren i en ledig USB-port på pc-en. Da fungerer den til gjengjeld også med det samme uten en masse vanskelige innstillinger.

G502 X Lightspeed lades via en USB-C-port foran på musen, og du kan bruke musen mens den lades. Hvis du har en musmatte fra Logitech med trådløs lading, kan du også bruke den.

De to hovedknappene er en fornøyelse å klikke på. De gir et lite hørbart klikk, og du har en tydelig følelse av når knappen er trykket helt ned.

Det er 13 programmerbare knapper og funksjoner som du kan stille inn i Logitechs tilhørende program. Ved tommelfingeren sitter det en knapp som er vanskelig å nå, men ellers er alle godt plassert.

Du kan selv velge om musehjulet skal rulle i merkbare hakk som i de fleste andre mus, eller om du vil at det skal rulle trinnløst videre hvis du gir det et raskt spinn. Knappen som veksler mellom de to modu-sene føles merkelig løs og litt ustabil, men den fungerte fint i den tiden vi testet musen. Det er fornuftig å kunne veksle mellom de to innstillingene, for den frie rullingen fungerer best når du for eksempel skal zoome inn og ut i et program, mens den hakkende rullingen fungerer best hvis du skal bruke hjulet til å velge ett punkt i en liste eller bytte våpen i et skytespill.

Musen fungerer godt sammen med en bærbar datamaskin. Du slår bare av musen med knappen nederst og oppbevarer USB-mottakeren i et hulrom under musen, og så er den klar til å legges i vesken sammen med datamaskinen når du skal av gårde.


+ Du kan velge rullemodus på hjulet

+ Gode knapper

–  Vanskelig å nå knappen på siden

Conclusion

Hvis du klarer deg uten Bluetooth, er G502 X Lightspeed en utmerket mus til den bærbare pc-en.

Spesifikasjoner

Merke
Logitech
Antall taster/knapper
13
Mål
13,1 x 7,9 x 4,1 cm
Vekt
102 g
Sensor
25.000 DPI