Den lidt hævede knap på toppen bruges til at ændre på musehjulets rulning.

Logitech G604 Lightspeed

Logitech-musen har god ergonomisk form, men det er for mange problemer med musehjulet.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Logitech
6.8

Den relativt dyre Logitech-musen, G604, har mange gode sider, men det finnes bedre til samme pris.

Den første gangen man legger hånden på musen, er det litt som å hilse på en gammel venn. Det er ingen tvil om at det er lagt ned en del arbeid og omtanke i utformingen. Særlig det brede utspringet til å legge tommelen på er svært vellykket.

Det er lett å begynne å bruke musen. Alt du behøver å gjøre er å vippe opp bakenden, plukke ut USB-adapteren og sette i det medfølgende Duracell-batteriet. Det er kontakt mellom mus og pc så snart du har plassert adapteren i en ledig USB-port. Du kan også koble den til via Bluetooth, men det er litt mer plundrete.

Det er først nå vi oppdager de svake sidene ved G604. De bevegelige delene av musen er nemlig mindre gjennomarbeidet enn resten av musen.

Musehjulet har to «gir». I det ene virker det som et normalt musehjul som beveger seg i små hakk. I det andre løper hjulet fritt. Med en enkel dytt kan hjulet rulle i 15–20 sekunder.

Du veksler mellom de to tilstandene med en litt vaklete knapp øverst på musen. Musen ville faktisk ha vært bedre tjent med bare å ha et frittløpende hjul. Det er nemlig ganske tungmanøvrert i den trinnvise innstillingen. Det er som om hjulet skaver mot et eller annet når man forsøker å rulle med det.

Selve hjulet er litt løst og vipper fra side til side mens det gir fra seg en svak, irriterende raslelyd når du flytter musen raskt til en av sidene.

Ellers har G604 mengder av knapper, og det er lett å kjenne forskjell på de seks som er plassert ved tommelfingeren. Du kan tildele knappene funksjoner i Logitechs utmerkede innstillingsprogram.


+ God form på musen

+ Mange knapper

– Litt mislykket musehjul

Konklusjon

Logitech-musen har god ergonomisk form, men det er for mange problemer med musehjulet.

Spesifikasjoner

Merke
Logitech
Kabel/trådløs
Trådløs
Tilkobling
USB-adapter, Bluetooth
Antall taster/knapper
15
Mål
130 x 80 45 mm
Vekt
135 gram
Sensor
16.000 DPI