Test av Logitech MX Ergo

Logitech MX Ergo

Kulemusen er tilbake! MX Ergo fremhever alle fordelene ved å bruke styrekule.

av #Mus #Logitech
8.3

MX Ergo er den første styrekulemusen fra Logitech på mange år. Hvis du ikke husker det, så var «kulemusen» en gang en seriøs konkurrent til vanlige datamus. I motsetning til en vanlig mus, beveger du ikke selve musen, men styrer pekeren med en kule foran eller, som her, på siden av musen.

Ettersom mus med styrekule nesten ikke finnes lenger, gikk jeg ut fra at det vil kreve en viss tilvenning å bruke MX Ergo. Det viste seg å ikke være tilfelle. Etter bare et par timers bruk av MX Ergo føltes det faktisk helt naturlig å manøvrere pekeren med den lille kulen for tommelfingeren. Etter å ha testet en ukes tid var det heller ikke noe problem å bytte mellom en vanlig mus og MX Ergo, uten at jeg behøvde å tenke over forskjellen.

MX Ergo ligger godt i hånden og har en magnetisk fot som gjør det mulig å endre vinkelen på musen etter egne preferanser. Du får også musehjul og frem- og tilbakeknapper, akkurat som på vanlige mus. I tillegg har MX Ergo en ekstra knapp som reduserer følsomheten, slik at blir lettere å drive med presisjonsarbeid.

Nettopp presisjonsarbeid er det som tilhengere av musetypen påstår at går bedre enn med en konvensjonell mus – og jeg gir dem rett i det. Med litt tilvenning vil det være lettere å utføre presisjonskrevende arbeid med MX Ergo.

Derimot henger MX Ergo litt etter når ting skal gå fort. Når man skal navigere raskt på maskinen eller i spill, skjønner man hvorfor vanlige mus er nettopp vanlige; man har nemlig ikke den samme følelsen med MX Ergo når man beveger den raskt, som man har med en «normal» mus.

Laveste pris finner du her.

+ Presis

+ Behagelig

– Krever tilvenning

– Ikke så god til rask navigering

Konklusjon

Logitech MX Ergo er en god mus for deg som driver med presisjonsarbeid. Den henger likevel litt etter når ting skal gå fort.

Spesifikasjoner

Merke
Logitech
Kabel/trådløs
Trådløs
Tilkobling
USB
Antall taster/knapper
6
Mål
5,1 x 9,9 x 13,2
Vekt
258 g