Test av Logitech MX Master 3

Logitech MX Master 3

Trådløs mus med høy presisjon og geniale løsninger.

av Morten Wendel #Mus #Logitech
9.5

Den perfekte datamusen finnes ikke, men Logitech har kommet ganske nær med sin MX Master 3. Én ting er den overbevisende ergonomien. En annen den mekaniske følelsen som stiller selv Logitechs egen ergonomiske Vertical MX i skyggen og minner om det man kan oppleve med et dyrt og godt kamera. Alle knapper er presise og støysvake i bruk, og de to rullehjulene, det vanlige på toppen for vertikal rulling og sidehjulet for horisontal rulling, er i en klasse for seg. De er spesialprodusert med svært små toleranser, og det merkes. Det vertikale hjulet ruller normalt i klart definerte trinn, helt til du gir det et raskt spinn for å komme nederst eller øverst i et langt dokument eller en nettside. Da sørger «MagSpeed»-mekanismen for at hjulet løses ut og ruller friksjonsfritt og raskt, og det er tungt nok til at man må bremse det med fingeren. Lekkert. Vil du heller at det skal rulle fritt hele tiden, trykker du på en knapp bak hjulet.

Sidehjulet for horisontal rulling er av naturlige grunner tregere, men like presist, og man venner seg raskt til at det er der. Det er virkelig nyttig. Rett under dette hjulet finner vi de to knappene for å bla frem og tilbake mellom nettsider og lignende. Musen har kort sagt de knappene du trenger.

Musen kobles til trådløst ved hjelp av Bluetooth eller en medfølgende USB «Unifying»-adapter, og programvaren Logitech Options gjør oppsettet til en lek og samler alle kompatible mus og tastaturer i samme program. Musen kan kobles til opptil tre forskjellige enheter ved hjelp av en knapp på undersiden, som godt kunne hatt en bedre plassering. Har man behov for å skifte rast mellom enheter, må man snu musen, og det er lite praktisk.

Musen støtter imidlertid Logitech Flow-teknologien, og det eliminerer langt på vei dette lille irritasjonsmomentet: Tenk deg et oppsett der du jobber på en Windows-pc, men skifter mellom den og en Mac. I stedet for å ha to mus, eller bruke knappen på undersiden av MX Master 3 til å bytte mellom enhetene, aktiverer du ganske enkelt Flow i Logitech Options-programmet, som må være installert på begge maskinene – og vips, så kan du bevege musepekeren fra Windows over skjermkanten og inn på Mac-skrivebordet. Det er virkelig genialt hvis du jobber med flere maskiner samtidig.

MX Master 3 bærer sitt navn med rette. Dette er et mesterverk av en mus, men det skal likevel sies at ergonomien på MX Vertical faktisk er hakket bedre. Det er også en god mus som støtter Flow-teknologien, men man må altså velge mellom den gedigne mekanikken i MX Master 3 og den enda bedre ergonomien i MX Vertical. Det er litt synd.

Musen kan lades via den medfølgende USB-C-kabelen, og batteriet holder i rundt to måneder på én lading.


+ Suveren mekanisk kvalitet
+ Flow-teknologien
MX Vertical har enda bedre ergonomi

Les mer om Logitech MX Master 3


Konklusjon

En stor og tung mus med god ergonomi. Fantastisk musehjul og Flow-funksjon.

Spesifikasjoner

Merke
Logitech
Kabel/trådløs
Trådlös
Tilkobling
Usb, Bluetooth
Antall taster/knapper
7
Mål
51 x 84,3 x 124,9 mm
Vekt
141 g
Sensor
1000 dpi
Annet
Oppladbar