I venstre side sidder en bred hylde til at hvile tommelfingeren på.

Mad Catz R.A.T. 8+ ADV

Dette er musen for deg som vil bestemme design og størrelse på musen helt selv.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Mad Catz
8.8

Du bestemmer hvordan musen din skal se ut med R.A.T. 8+. Den avanserte datamusen kan stilles inn med skruer og reservedeler, slik at den blir slik du vil ha den.

Musen er ferdigmontert når du tar den ut av esken, men du kan selv skifte enkeltdeler på den, slik at den f.eks. blir mykere og mindre glatt.

I utgangspunktet minner musen om en prototypebil fra Ferrari med sin røde høyglanslakk og de sofistikerte sorte detaljene. Du kan enkelt styre musens lengde med en fingerskrue i enden, men hvis du vil bytte ut sidene på musen med reservedelene fra etuiet, må du bruke en miniskrutrekker som dessverre ikke følger med.

Selv om musen kan stilles inn på mange måter, vil den aldri ligge helt perfekt i håndflaten. Det er ikke en ergonomisk mus til mange timers arbeid ved pc-en, men heller et avansert presisjonsverktøy som gjør det morsommere å spille på pc-en. Vi lærte også å sette pris på at musen har to hjul, ett til loddrett og ett til vannrett rulling. Dette gjorde det betydelig lettere å navigere rundt i et stort regneark.

Vi visste ikke at et museklikk kunne være så tilfredsstillende, men de to hovedknappene på R.A.T. 8+ er rett og slett en fornøyelse å klikke løs på. Det skal akkurat det rette trykket til, og knappen beveger seg litt lenger opp og ned enn på andre mus, slik at det er enkelt å merke når knappen er trykket ned. De fleste av de mange andre knappene er enkle å nå og fungerer også akkurat som de skal.

 


+ Kan stilles inn på mange måter

+ Supergode knapper

– Dårlig ved langvarig bruk

Konklusjon

Dette er musen for deg som vil bestemme design og størrelse på musen helt selv.

Spesifikasjoner

Merke
Mad Catz
Kabel/trådløs
Kabel
Tilkobling
USB
Antall taster/knapper
9
Kabellengde
1,8 meter
Mål
11,9 x 8,8 x 3,9 cm
Vekt
157 gram
Sensor
20.000 DPI