Siderne af musen har gummibelægning for at give et bedre greb.

Razer Viper Ultimate

Viper Ultimate er en utmerket trådløs mus som du kan bruke i timevis uten å bli sliten i hånden.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Razer
9.7

Razer Viper Ultimate er en trådløs mus i toppklasse. Den har egentlig ikke så mange avanserte funksjoner, men det den gjør, gjør den ypperlig.

Vi har testet mange lette musvarianter, men det er uvanlig for en trådløs mus at den bare veier 74 gram når det også skal være plass til batteriet.

Denne musen passer godt i en gjennomsnittlig stor mannshånd, og knappene på sidene sitter slik at de er lette å nå med tommelen – alt etter hvilken hånd du bruker. Formen er symmetrisk, og knappene er også plassert på samme måte på begge sider, så det er godt nytt for venstrehendte musebrukere: Du kan bruke musen på samme måte som høyrehendte.

Razer Viper Ultimate har en lav profil slik at hånden hviler mer på bordet enn på musen. Det gir mindre belastning på håndleddet, og vi kunne jobbe med musen i timevis uten å bli slitne i håndleddene. Knappene er også veldig lette å trykke ned. Det ville vært et problem hvis hånden lå tungt på musen, men med den lave profilen fungerer det helt uproblematisk.

Den trådløse musen kobles til datamaskinen ved hjelp av en liten USB-adapter. Adapteren kan oppbevares i et hulrom under musen hvis du skal ha den med deg.

Ladingen skjer ved å plassere Viper Ultimate i den medfølgende ladestasjonen. Det er veldig enkelt å sette musen i laderen, så vi vennet oss raskt til å gjøre det etter endt arbeidsdag. Skulle du derimot glemme det, er det ikke noe stort problem for musen virker i opptil 70 timer mellom ladingene.

 


+ Veldig lett

+ Lav profil

+ Kan brukes med begge hender

Konklusjon

Viper Ultimate er en utmerket trådløs mus som du kan bruke i timevis uten å bli sliten i hånden.

Spesifikasjoner

Merke
Razer
Kabel/trådløs
Trådløs
Tilkobling
USB-adapter
Antall taster/knapper
8
Mål
12,7 x 5,8 x 3,8 cm
Vekt
74 gram
Sensor
20.000 DPI