Roccat Burst Pro

Roccat Burst Pro er en utrolig lett mus du kan bruke i timevis uten å bli sliten i hånden.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Roccat
8.4

Roccat Burst Pro er den letteste musen vi noen gang har prøvd. Overflaten er perforert med sekskantede hull for å gjøre musen så lett som mulig, og en tur på vekten viser en kampklar vekt på bare 68 gram. I tillegg til å gjøre musen lettere, gir hullene også en fin lyseffekt med LED-lysene i musens indre.

Musen har få knapper (sannsynligvis også for å holde vekten lav), men tross alt de knappene man normalt har behov for i Windows: De store knappene øverst og et par ved tommelen på siden av musen. Knappene benytter ikke mekaniske brytere. I stedet er det en lysstråle som brytes når man trykker på knappen. Det bør gi knappene lang levetid, men vi rakk ikke å prøve de mange millioner klikkene som skal til for å teste den teorien.

Den glatte undersiden får den lette musen til nærmest å sveve over musematten, og vi opplevde ikke å bli slitne i håndleddet på den måten man lett kan bli etter åtte timers kontorabeid med en langt tyngre mus.

Burst Pro passer best i en hånd som er litt mindre enn en gjennomsnitlig mannshånd. Er hånden større, får den ikke riktig plass på musen. Ellers ligger den godt i hånden, men den er litt glatt, så det hadde ikke gjort noe med et gummibelegg på sidene.

Burst Pro har en symmetrisk form, så hvis du kan unnvære tommelknappene på venstre side av musen, kan du også bruke den med venstre hånd.


+ Superlett

+ Optiske brytere

– Litt glatt å holde rundt

Conclusion

Roccat Burst Pro er en utrolig lett mus du kan bruke i timevis uten å bli sliten i hånden.

Spesifikasjoner

Merke
Roccat
Kabel/trådløs
Kabel
Tilkobling
USB
Antall taster/knapper
6
Kabellengde
1,8 meter
Mål
12 x 5,8 x 3,87 cm
Vekt
68 gram
Sensor
16000 dpi