Lyset er fordelt i lammeller, der sørger for at lyset kan "bevæge" sig i næsten hele musens indre.

Roccat Kone XP

Roccat Kone XP er en kvalitetsmus med innebygd lys.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Roccat
9.1

Roccat Kone XP er en datamus av høy kvalitet. Forkortelsen XP i navnet på musen har ikke noe med Windows XP å gjøre. Det står bare for Experience Precision, en hentydning til musens følsomme sensor. I det øyeblikket du legger hånden på musen, merker du at de har jobbet mye med å optimere formen og knappene. Det er mange knapper, men de sitter alle slik at de kan nås uten å slippe grepet rundt musen for å strekke ut fingrene. Vår favoritt er tommelknappen, som er en lang knapp som går parallelt med underlaget i et par millimeters høyde. Det kreves bare et lite trykk med fingeren for at du skal aktivere knappen.

Du kan styre alle knappenes funksjoner i verktøyet Swarm, som er Roccats innstillingsprogram for Windows. Det meste er lett å finne frem til, og alt er oversatt til godt norsk. Innstillingen av musens presisjonsknapp er imidlertid ikke særlig intuitiv, og vi måtte bruke noen forsøk på å få den til å fungere slik vi ville ha den.

Det er gjort veldig mye ut av belysningen til musen. Overflaten er delvis gjennomsiktig, og lyset er fordelt langs en rekke lameller som sitter inne i musen. Det gir noen veldig flotte effekter som du selv kan styre i Swarm-applikasjonen.

Sidene på musen er dekket av rillet plast. Det eneste vi for alvor ville endret på Kone XP-musen, er å skifte ut plasten med litt mykere gummibelegg for å få bedre grep rundt den.


+ God plassering av knapper

+ Flott belysning

– Litt glatte sider

Conclusion

Roccat Kone XP er en kvalitetsmus med innebygd lys.

Spesifikasjoner

Merke
Roccat
Kabel/trådløs
Kabel
Tilkobling
USB
Antall taster/knapper
13
Kabellengde
1,8 m
Mål
12,6 x 7,6 x 4 cm
Vekt
104 g
Sensor
19.000 DPI