Roccat Leadr

Roccat Leadr har et eksklusivt utseende med snasen design og en smart ladestasjon, men musen har grunnleggende problemer som burde være unødvendige.

av Mathias Alsted Lund Flinck #Mus #Roccat
4.0

Sjelden har jeg vært så frustrert over et produkt som tilfellet er med Roccat-musen Leadr. Ved første øyekast ser den ut til å kunne sette samtlige konkurrenter ettertrykkelig på plass, men Roccat Leadr feiler på det mest grunnleggende. Den venstre museknappen har nemlig en irriterende feil som fører til at et klikk altfor ofte blir registrert som et høyreklikk.

Det skjer særlig hvis man trykker for langt mot høyre på venstreknappen, selv om pekefingeren ikke er i nærheten av høyreknappen. Det skjer ikke hver gang, men ofte nok til at man raskt får lyst til å gi opp hele musen.

Man kan selvfølgelig venne seg til å klikke langt mot venstre på knappen eller bruke det medfølgende programmet til å kode knappene slik at man unngår problemet, men det burde virkelig ikke være nødvendig med en mus til 1500 kroner!

En så graverende feil overskygger helt det faktum at Leadr ligger godt i hånden, registrerer bevegelser med høy presisjon og at den har en smart ladestasjon. Der kan du plassere musen når maskinen er slått av, og den lades så lenge du ikke har slått av selve strømforsyningen til maskinen. Fire lysdioder på ladestasjonen indikerer batteriets ladestatus.

 

 

Forhandler og pris:

<a href=»https://www.prisjakt.no/product.php?p=4324581

 

+ God ergonomi
+ Ladestasjon
– Problemer med venstreknappen
– Høy pris

 

Conclusion

Uvanlig dyr mus med smart ladestasjon og en elendig venstreknapp.

Spesifikasjoner

Merke
Roccat
Kabel/trådløs
Trådløs
Tilkobling
USB 2.0
Antall taster/knapper
11
Kabellengde
1,8 meter
Mål
8 x 4,5 x 12,6 cm
Vekt
0,134
Sensor
Optisk Owl-Eye (12000 dpi)
Annet
1000 mAh oppladbart batteri (litium-ion)