Det tager kun et par sekunder at udskifte plastikpladen på musens bagkrop.

Sandberg FlexCover 6D

Prisen er lige så lav som vekten, men musens knapper er ikke de bedste, vi har prøvet.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Sandberg
7.7

FlexCover 6D er en lettvektsmus til en usannsynlig lav pris. Den lyser opp og er klar til bruk i samme øye­blikk som du kobler den til USB-porten. Da kan du også se rett inn på de interne komponentene gjennom de sekskantede hullene i det bakre dekselet. Hvis du har ekstremt svette  hender eller har for vane å søle kaffe på skrivebordet, kan du beskytte elektronikken ved å bytte ut den perforerte delen av musen med et tilsvarende reservedeksel uten hull. Det følger nemlig med på kjøpet, og det er gjort på noen sek­under å foreta utskiftingen ved hjelp av et par strategisk plasserte magneter som holder det nevnte dekselet på plass.

Musen har en fin symmetrisk form med et par ekstraknapper på venstre side. Alle knappene er godt plassert, men de to på siden gir ingen tydelig respons når man trykker på dem, så det kan være vanskelig å kjenne om klikket blir registrert. De to hovedknappene virker derimot som de skal.

FlexCover 6D minner litt om Sandbergs Lightflow 6D, som vi testet for et par måneder siden. Men der Lightflow 6D har et musehjul med et litt slarkete og upresist oppheng, har Flex­Cover 6D det motsatte problemet, nemlig et hjul som virkelig krever en ekstra innsats for å trykke det ned, hvis du vil bruke det som knapp. En mellomting ville vært fint for begge modellene.

Hjulet i FlexCover 6D virker derimot utmerket så lenge du bare bruker det til å rulle med, og foran hjulet sitter en knapp som gjør det enkelt å justere presisjonen.


+ God pris

+ Lett som en fjær

– Knappene kunne vært bedre

Conclusion

Prisen er lige så lav som vægten, men musens knapper er ikke de bedste, vi har prøvet.

Spesifikasjoner

Merke
Sandberg
Kabel/trådløs
Kabel
Tilkobling
USB
Antall taster/knapper
6
Kabellengde
1,5 m
Mål
11,6 x 6,4 x 3,8 cm
Vekt
120 g
Sensor
12.800 DPI