De mange huller på musens bagende er med til at holde vægten nede.

SteelSeries Aerox 5 Wired

Aerox 5 er en god og svært lett mus med mange knapper. Lyset kunne vi imidlertid klart oss uten.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #SteelSeries
9.0

SteelSeries Aerox 5 Wired er et vellykket eksemplar av den spesielle typen lettvektsmus som er blitt populære de siste årene.

Den gjennomhullede designen bidrar til å holde vekten nede på bare 74 gram, og den sørger samtidig for at hånden din ikke blir svett og klam hvis du bruker musen i lengre tid om gangen. Under Aerox 5 sitter det et par ekstremt glatte teflonplater. De får den lette musen til å suse fornøyelig over underlaget, og det er generelt en god opplevelse å bruke musen til alle typer oppgaver på datamaskinen.

Den forholdsvis lange musen er god å hvile hånden på, og vi hadde ingen problemer med å bruke Aerox 5 en hel arbeidsdag. Knappene er vektet, så du slipper å trykke dem ned ved et uhell eller bruke for mye krefter på å klikke på dem.

På siden av musen finner du en litt spesiell vippeknapp som du kan klikke opp eller ned i stedet for å trykke inn. Knappen er avlang, og du får en god følelse av om den er aktivert. Den kan imidlertid være litt vanskelig
å nå hvis du ikke har en lang tommel. Aerox 5 lyser opp innenfra, men lysshowet virker litt overflødig. Faktisk lyser musen mest i bunnen og på den bakerste delen, som du har dekket med håndflaten når du bruker musen. Det er altså et litt merkelig designvalg – spesielt på en erklært lettvektsmus der du kunne spare litt på vekten ved å droppe lyset.


+ Veldig lett

+ Gode knapper

– Overflødig lys

Conclusion

Aerox 5 er en god og svært lett mus med mange knapper. Lyset kunne vi imidlertid klart oss uten.

Spesifikasjoner

Merke
SteelSeries
Antall taster/knapper
9
Kabellengde
1,8
Mål
12,9 x 6,82 x 6,3 cm
Vekt
74 g
Sensor
18000 CPI