Det kan være svært at nå de forreste sideknapper med tommelfingeren.

SteelSeries Aerox 9 Wireless

Du slipper å gå tom for knapper med Aerox 9 Wireless. Du får nemlig hele tolv knapper rett ved tommelen.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #SteelSeries
8.7

I stedet for å velge mellom alle de gode egenskapene en datamus kan ha, har det danske selskapet SteelSeries forsøkt å gi alle sammen til Aerox 9 Wireless – og det har de faktisk stort sett lyktes med.

Musen kan kobles til datamaskinen ved hjelp av en USB-kabel, trådløst via Bluetooth eller via musens egen USB-adapter. Adapteren kobles til en USB-C-kontakt, og du kan faktisk også koble den til Android-telefonen og få en liten musepeker som dukker opp på skjermen.

Oversiden på Aerox 9 ligner på de superlette musene vi tidligere har testet: Plasten er gjennomhullet, slik at du kan se inn i musens indre elektronikk. Aerox 9 er likevel ikke blant de aller letteste musene vi har testet. Det skyldes nok spesielt den overveldende mengden knapper ved tommelen din på venstre side av musen. De tolv nummererte knappene kan stilles inn til å gjøre akkurat det du vil at de skal gjøre. Du åpner bare SteelSeries’ innstillingsprogram i Windows og klikker på ønsket knapp i den grafiske oversikten over musen. Det krever en del tilvenning å holde styr på knappenes fysiske plassering med tommelen. Vi endte derfor opp med bare å bruke de midterste, som er de som er mest tilgjengelige.

Den delen av programmet som angir knappenes funksjoner er forholdsvis enkel å få oversikt over. Det er til gjengjeld noe mer komplisert å stille inn musens presisjon. Her kan du velge mellom fem forskjellige profiler, som hver har 9–10 innstillingsmuligheter. Alt foregår på engelsk, og det er en del tekniske begreper å holde styr på, så det er altså ikke en mus for nybegynnere. Hvis du ikke er redd for å kaste deg ut i de mange mulighetene, får du her en mus som kan brukes til stort sett hva som helst. Den er god å betjene i lengre tid om gangen, for de mange lufthullene bidrar til å holde hånden kjølig.

Musen er litt glatt å holde i, for alle overflatene er i plast uten noen form for riller. Hvis du velger å bruke musen med kabel, trenger du bare sette inn den myke stoffkabelen i porten foran på musen. Vi opplevde ikke den store forskjellen på brukeropplevelsen når vi skiftet mellom kabel og trådløs forbindelse.


+ Mange knapper

+ Gode tilkoblingsmuligheter

– Glatt overflate

Conclusion

Du slipper å gå tom for knapper med Aerox 9 Wireless. Du får nemlig hele tolv knapper rett ved tommelen.

Spesifikasjoner

Merke
SteelSeries
Antall taster/knapper
18
Kabellengde
2 m
Vekt
88 g