Test av Steelseries Rival 310

Steelseries Rival 310

En glimrende mus med suveren presisjon

av Peter Skjovbjerg Jensen #Mus #SteelSeries
9.0

Rival 310 er den nyeste datamusen fra Steelseries, og her har produsenten fokusert på kresne dataspillere. Skal vi tro SteelSeries er nemlig dette den første musen som i praksis overfører musebevegelser til skjermen i sanntid, hvis man stiller presisjonen til 3500 DPI.

Dermed er det også sensoren i musen som er det viktigste salgsargumentet, og den fungerer like bombesikkert på alle underlag som vi testet den på.

Vi har heller ingenting å utsette på ergonomien. Musen ligger godt i hånden, men noen vil nok mene at den er litt liten.

Det skal likevel nevnes at musen er svært enkel. Til mer avanserte oppgaver kan de fem knappene fort bli for få hvis du er vant til flere. I dataspill er det ofte en fordel å kunne knytte flere funksjoner til knappene, og på det punktet kunne Rival 310 vært bedre.

Rett under musehjulet finner du knappen for å endre DPI-innstillingen, altså hvor raskt musepekeren beveger seg. Du kan bruke Steelseries eget program til å velge nøyaktig hvilke to DPI-innstillinger knappen skal skifte mellom. Der kan du også stille inn lys og knapper slik at du får det som du vil ha det.

Steelseries Rival 310 finner du her.

 

+ Ekstremt god sensor

+ Behagelig ergonomi

+ Lett å justere knapper og lys

– Få knapper

Conclusion

Generelt sett er dette en fantastisk god mus, men er nok mest for deg som faktisk har evnen til å dra nytte av den fantastiske sensoren. Det er likevel merkelig at en mus som så tydelig henvender til dataspillere, ikke har et par knapper ekstra, som enkelte av oss etter hvert har blitt vant til.

Spesifikasjoner

Merke
SteelSeries
Kabel/trådløs
Kabel
Tilkobling
USB
Antall taster/knapper
5
Kabellengde
2 meter
Vekt
88 gram
Sensor
Optisk, 12000 CPI