Din tommelfinger har adgang til usædvanligt mange knapper på Rival 5.

SteelSeries Rival 5

SteelSeries Rival 5 er en velbygd mus med mange knapper og en god pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #SteelSeries
9.0

Hvis du er klar til å gå et skritt videre fra den middelmådige musen som kanskje fulgte med pc-en din, eller hvis du bare er lei av å bruke museplata på den bærbare pc-en, så er Rival 5 fra det danske selskapet SteelSeries et godt valg.

Rival er ikke dyr i forhold til byggekvalitet og antall funksjoner. Det er en forholdsvis stor mus som ligger godt i mellomstore og store hender. Rival 5 kobles til pc-en med en to meter lang USB-kabel som er fastmontert på musen. Kabelen er belagt med et kraftig stoff som gjør at den ikke floker seg. Musens overflate er støpt i matt plast som føles behagelig mot håndflaten – også etter lang tids bruk.

Musen ser nesten symmetrisk ut når du ser den ovenfra. Den er imidlertid ganske vanskelig å bruke med venstre hånd på grunn av de mange knappene på venstre side. Med høyre hånd på musen har du imidlertid veldig god kontroll. Tommelen din har en overflod av knapper til rådighet, og vi likte spesielt godt den lange knappen som både kan vippes opp og ned. I tillegg finnes det et lite spor der du kan la tommelen ligge og hvile når den ikke er opptatt med å trykke på de mange knappene.

Alle museknappene gir et godt og tydelig klikk slik at du både kan merke og høre det når de trykkes ned. De to hovedknappene er selvstendige plaststykker som ikke er støpt sammen med musens kropp. Derfor er de også enkle å trykke ned, uansett hvor eller hvor hardt du trykker på dem. Det er raskt og enkelt å endre funksjonene til museknappene i Steelseries’ innstillingsprogram til Windows. Det er også her du styrer lyset i SteelSeries Rival 5, som er fordelt på hele 10 soner rundt­omkring på musen. Så det er gode muligheter til å få den til å se ut slik du vil. 

Programmet har mange nyttige funksjoner, og det kan virke litt overveldende hvis du ikke er vant til å kunne tilpasse en rekke funksjoner i datamusen.


+ Gode knapper

+ Kraftig stoffkabel

– Litt rotete programvare

Conclusion

SteelSeries Rival 5 er en velbygd mus med mange knapper og en god pris.

Spesifikasjoner

Merke
SteelSeries
Tilkobling
USB
Antall taster/knapper
9
Mål
12,9 x 6,8 x 4,2 cm
Vekt
85 gr
Sensor
100-18000 DPI