Disan GTX 161 er en spillmus og har derfor innebygd regnbuelys

Trust GXT 161 Disan Wireless Gaming Mouse

Trådløs mus med valgbar hastighet og programmerbare knapper.

av Henrik Ræder Clausen #Mus #Trust
7.4

”Hva skal en trådløs mus med en ledning?”. Det er kanskje en naturlig tanke når man ser denne musen, men den medfølgende USB-kabelen fungerer som ladekabel, ikke til dataoverføring, og det er jo ganske fornuftig. Kabelen er lagd spesielt for denne musen, og det er plundrete, men ikke umulig, å bruke andre ladekabler man måtte ha liggende.

Med musen følger en USB-adapter til den trådløse tilkoblingen. Når den kobles til, går det et øyeblikk før musen er klar. Det er ikke nødvendig å installere det tilhørende programmet for å bruke musen.

Til hverdagsbruk er musen enkel og effektiv. Presisjonen på opptil 3000 DPI er rikelig og kan justeres med en egen knapp. Knappene er godt plassert (hvis du er høyrehendt). De fungerer fint, og rullehjulet glir lett. De to hovedknappene gir ganske hørbare klikk, mens sideknappene er stille og lette å aktivere.

Programmet for å sette opp musen er en fryd å bruke. Det gir god oversikt over alle innstillinger, ikke minst hastigheten, og alle knapper kan omprogrammeres etter behov. Det er også mulig å skrive makroer. Det er en smart løsning som gjør det mulig å bruke en museknapp til ofte bruke tastekombinasjoner.

Det oppladbare batteriet kan ikke byttes ut, og det er et problem: Under testen opplevde vi at batteriet ga opp når vi minst ventet det, og dermed måtte vi finne frem ladekabelen. De oppgitte 30 timene på én opplading er ikke imponerende i seg selv, men det er ille at man heller ikke kan stole på at det holder så lenge.


+ Svært presis
+ Godt styreprogram
– Ustabilt batteri

Konklusjon

Selve musen fungerer fint til både spill og jobb, men batteriet holder ikke mål.

Spesifikasjoner

Merke
Trust
Kabel/trådløs
Trådløs
Tilkobling
Egen adapter
Antall taster/knapper
6
Kabellengde
1,8 m
Mål
12,4 x 8,1 x 4,1 cm
Vekt
101 g
Sensor
Optisk
Annet
Variabel presisjon