På venstre side av Kusan Pro er det to knapper i god kvalitet.

Trust GXT 180 Kusan Pro

Optisk mus med høy presisjon, seks knapper og lyseffekter.

av #Mus #Trust
9.4

Enkel, god og presis. Så enkelt kan det gjøres når man skal utvikle en god datamus.

Ved første øyekast er Kusan Pro en ganske enkel mus: Den har to hovedknapper, et rullehjul, to frem- og tilbakeknapper på siden, og en knapp som endrer hvor raskt pekeren beveger seg.

Logoen og de to sideknappene er utstyrt med lys som gjør det lett å finne musen i mørket, men ellers er de stort sett skjult av hånden. Musen kobles til en USB-port ved hjelp av en kabel med god lengde, så er den klart til bruk.

Kusan Pro er diskré og behagelig ved vanlig bruk. Knappene er lette å aktivere og gir fra seg en lyd som bare så vidt bekrefter klikket. Rullehjulet fungerer også fint – stille og effektivt, med passe motstand. Bare én knapp (hastighetsvelgeren) gir mer motstand og støy enn høyst nødvendig.

Musen klarer seg godt også i mer utfordrende situasjoner. Det er et stort pluss at det er så enkelt å skifte hastighet, både ved krevende grafisk arbeid og i spill som krever rask reaksjonstid. Med det tilhørende programmet kan man også få akselerasjon, altså en mer variabel hastighet.

Det finnes altså et eget program til å styre Kusan Pro – men det er gledelig å konstatere at musen fungerer utmerket også uten dette. Tilleggsprogrammet gjør det mulig å endre knappefunksjoner og bytte mellom fem forskjellige profiler.

Man kan ha én innstilling til vanlig arbeid, én til grafisk presisjonsarbeid, medieavspilling eller forskjellige spill. Programmeringen foregår ved å dra de forskjellige funksjonene over et bilde av musen, og man kan sette en av knappene til å velge mellom de forskjellige innstillingene.


+ Høy presisjon
+ Gode knapper
+ Kan programmeres

+ Rimelig pris

Konklusjon

Denne enkle musen er nøyaktig, behagelig i bruk og har en særdeles rimelig pris.

Spesifikasjoner

Merke
Trust
Kabel/trådløs
Kabel
Tilkobling
USB
Antall taster/knapper
6
Kabellengde
1,8 m
Mål
6,6 x 12,5 x 4,0 cm
Vekt
107 g
Sensor
Optisk
Annet
Programmerbare knapper