Det ekstra hjul på siden bruges til rulle fx hjemmesider vandret, hvis de er bredere end din skærm.

Trust Ozaa Wireless Mouse

Trust Ozaa er en vellykket trådløs mus med noen gode og stort sett lydløse knapper.

av Morten Skeldal Østergaard #Mus #Trust
8.8

Trust Ozaa er en usedvanlig god trådløs mus i forhold til prisen du betaler.

Musen har de egenskapene du trenger, men ikke mye mer. Det er f.eks. ingen smart belysning av musen innenfra. Men for oss som bare vil ha en mus som gjør det den skal med vanlige Windows-programmer så enkelt og bekvemt som mulig, er Ozaa en fin løsning.

Oppsettet består i å koble en liten USB-adapter til pc-en. Det tar to sekunder, og så er musen klar.

Trust Ozaa ligger godt i en gjennomsnittlig mannshånd. Hvis hånden din er litt mindre, kan det være vanskelig å nå hjulet på siden, som brukes til å rulle vannrett på sider som er bredere enn skjermen. Men vår erfaring er jo at man sjelden trenger akkurat det.

De to primære knappene er usedvanlig gode for en mus i denne prisklassen. Vi merket tydelig når knappene var trykket helt ned, og mekanismen som registrerer klikket inne i musen er nesten lydløs. Det er altså ikke en mus som sjenerer andre i lokalet uansett hvor mye du klikker.

Hele overdelen av musen er utformet i ett stykke plast, slik at det er enkelt å holde musen ren. De to store knappene er egentlig bare to litt lange plastikkbiter som bøyes nedover når du trykker på dem. Mellom knappene sitter et utmerket rullehjul og en knapp som kan endre hastigheten på musepekeren i fire trinn.

Trust Ozaa ligger fint i hånden, og har noen grove relieffer på hver side som gjør det enkelt å styre musen. På venstre side sitter en liten hylle der du kan hvile tommelen når du bruker musen. Hyllen betyr dessverre også at musen er svært vanskelig å bruke med venstre hånd.

Ladingen av musen foretas med en Micro-USBkabel, som kobles inn i fronten på musen. Her kunne Trust godt ha oppdatert seg litt og utstyrt Ozaa med den mer moderne USB-C-kontakten.

 


+ Gode knapper

+ «Hylle» til tommelen

– Foreldet ladekontakt

Conclusion

Trust Ozaa er en vellykket trådløs mus med noen gode og stort sett lydløse knapper.

Spesifikasjoner

Merke
Trust
Kabel/trådløs
Trådløs
Tilkobling
Micro-USB
Antall taster/knapper
6 knapper, to hjul
Mål
118 x 77 x 46 mm
Vekt
99 gram
Sensor
2400 DPI