Der er en knap på forsiden, så du kan tage backup direkte fra en ekstern harddisk eller USB-nøgle.

Netgear ReadyNAS 212

ReadyNAS 212 er en rask og vellykket NAS til en litt lavere pris enn de nærmeste konkurrentene.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettverksdisk (NAS) #Netgear
8.3

Netgear har spesialisert seg på nettverk og har blant annet levert mange førsteklasses rutere. Den ekspertisen kommer også til sin rett i nettverksdisken ReadyNAS 212, som blant annet utmerker seg med høyst anstendige overføringshastigheter. Prisen er dessuten lavere enn for de fleste sammenlignbare NAS-enheter.

ReadyNAS 212 er på størrelse med en lille skoeske, og det er enkelt å åpne luken på fronten og skyve på plass et par harddisker. Deretter er det bare å slå den på og vente et kort øyeblikk på at oppsettsprosessen setter i gang.

Operativsystemet er på engelsk, men det er oversiktlig bygd opp med en rekke faner øverst, der funksjonene er oversiktlig inndelt i kategorier. Her kan du blant annet installere nye apper og se status for de installerte harddiskene. Det er ikke helt på høyde med operativsystemene til flere av konkurrentene, som har en Windows-lignende brukerflate med ikoner og vinduer, men det er fortsatt en enkel sak å få gjort det man ønsker å gjøre.

Filoverføringen skjer som sagt lynraskt. Boksen har et par USB-porter der du kan koble til minnepinner eller eksterne harddisker. Du kan også koble en harddisk direkte til eSATA-porten på baksiden. Det gir nesten like raske overføringer som til og fra de interne harddiskene. På fronten finner vi en USB-port og en knapp som raskt setter i gang kopiering av innholdet på for eksempel en minnepinne til nettverksdisken. ReadyNAS 212 er forholdsvis støysvak, så den behøver ikke nødvendigvis å gjemmes bort, men kan godt stå på skrivebordet.

Utvalget av apper til nettbrett og telefoner er ikke fullt så stort som hos for eksempel konkurrenten Synology, men du kan blant annet laste ned en app til filstyring, slik at du alltid har tilgang til filene dine. Vi savner imidlertid en brukervennlig app for avspilling av film, musikk og bilder, og ReadyNAS 212 bærer generelt preg av at man har fokusert på å lage god og solid maskinvare. Det har gått på bekostning av programvaren, som tross alt er svært viktig for brukerne. Det er faktisk en privat programmerer som har skrevet den beste appen til ReadyNAS 212. Appen overvåker alle delene av nettverksdisken og gir også mulighet for å slå forskjellige tjenester på og av. Du kan også starte den på nytt når du ikke er hjemme. Det kan ofte være alt som skal til for å løse eventuelle tilkoblingsproblemer.


+ Raske overføringer

+ Solid konstruksjon

– Programvaren kunne vært mer brukervennlig

Konklusjon

ReadyNAS 212 er en rask og vellykket NAS til en litt lavere pris enn de nærmeste konkurrentene.

Spesifikasjoner

Merke
Netgear
Prosessor
Quad core 1.4GHz High Performance ARM Cortex A15
Minne
2 GB RAM
Tilkoblinger
2 Gigabit Ethernet LAN-porter
Antall harddiskplasser
2
Mål
220 x 101 x 142 mm
Vekt
2.03 kg
Strømforbruk
10 watt