Synology DiskStation 218+

Kompakt nettverksserver med kraft i overfold, mange apper og stor kapasitet.

av #Nettverksdisk (NAS) #Synology
9.2

Med den nyeste nettverksdisken fra Synology får du mye mer enn sikkerhetskopiering og strømming av film til en smart-tv. Synology DiskStation 218+ har de samme mulighetene som en profesjonell server, men er likevel kompakt nok til å få plass i en bokhylle.

Det fysiske oppsettet får ikke blitt stort enklere: Ved å vippe frontpanelet til venstre, får man tak i de to harddiskskuffene (OBS: Harddisker er ikke inkludert og kjøpes separat). Harddisker på 3,5 tommer er det bare å sette i skuffene, mens mindre harddisker eller SSDer monteres med de medfølgende stjerneskruene. Deretter skyves skuffene på plass, og enheten er klar til bruk.

Neste trinn er å logge inn på serveren fra en nettleser og starte oppsettet. Veiviseren stiller noen spørsmål underveis, formaterer harddiskene og gjør serveren tilgjengelig på nettet. Det går fullstendig smertefritt med nye harddisker, men da vi prøvde med disker som hadde vært i bruk i en annen server, fikk vi noen forvirrende feilmeldinger. Etter en tilbakestilling av enheten gikk imidlertid prosessen som den skulle.

Brukerflate, apper og kraftoverskudd

Brukerflaten i DiskStation 218+ er både innbydende og lettfattelig. Det gjør det lett å styre både selve serveren og de mange appene – og det er virkelig mange: Med 126 forskjellige servermoduler kan DiskStation brukes som både fil- og medieserver, som database, nettjener via internett og mye annet. Modulene er lette å installere, men du må selvfølgelig bruke tid på å sette deg inn i hvordan du utnytter de mange mulighetene.

Med to harddisker på to terabyte hver målte vi nesten identiske skrive- lesehastigheter (hhv. 84,6 MB/s og 86,2 MB/s), og det er svært gode tall.

Sammenlignet med rimeligere varianter har denne modellen kraftigere prosessor, dobbelt så mye ram og mulighet for å utvide både ram og lagringsplass betydelig. Det betyr at nettverksdisken kan vokse med behovet og oppgaven, hvis du skulle føle for å utvide bruksområdet.

 

+ Enkelt oppsett

+ Mange apper

+ Gode utvidelsesmuligheter

– Vanskelig å beholde oversikten

Nærmeste forhandler:

www.synology.com/nb-no/wheretobuy/Norway

Konklusjon

En velkonstruert nettverksdisk med mange funksjoner, gode apper og kapasitet for mange brukere samtidig.

Spesifikasjoner

Merke
Synology
Prosessor
Celeron J3355 2.0 GHz
Minne
2 GB
Kapasitet
Opptil 28 TB (internt)
Tilkoblinger
3 x USB3, 1 x eSATA, Gibabit Ethernet
Antall harddiskplasser
2
Mål
16,5 x 10,8 x 23,2 cm
Vekt
1,3 kg (uten harddisker)
Strømforbruk
5,4 W
Annet
126 apper kan installeres
Skrivehastighet
84,6 MB/s
Lesehastighet
86,2 MB/s