Fronten af DS220j har en stribe lysdioder, der viser status for drevet.

Synology DiskStation DS220j

DS220j et en nettverksdisk (NAS) med opptil to harddisker som kan speiles (RAID).

av #Nettverksdisk (NAS) #Synology
8.4

Den nyeste nettverksdisken fra Synology, DS220j, byr på en enkel løsning for å få plass til sikkerhetskopier, fotoarkiv og annet, samtidig som den fungerer som medieserver. Den er enkel i bruk, forholdsvis stillegående, og den medfølgende programpakken byr på mange muligheter. Dessverre har den ikke nok minne (ram) til å utnytte mulighetene fullt ut.

Et av de viktigste kravene til en nettverksdisk er at den er enkel å sette opp og bruke. På det punktet er Synology forbilledlig: Du får en kort, norsk guide til oppsettet som hjelper deg med å formatere harddiskene riktig. Når det er gjort, kommer man videre til en hovedside med ikoner som i Windows, en programbutikk og gode veiledninger.

Målingene våre viste en lesehastighet på 74,9 MB/s og en skrivehastighet på helt opptil 115,6 MB/s. Det er gode resultater for en nettverksdisk i økonomiklassen.

Baksiden har tilkoblinger for nettverk og to USB-porter som kan brukes til å utvide lagringen med eksterne disker. Kabinettet leveres uten harddisker, så de må du kjøpe separat. Diskene festes med skruer i kabinettet, og det er gledelig at gummiopphenget av diskene demper støyen. Det er ikke like elegant som i dyrere nettverksdisker, men det er til å finne ut av.

DS220j er utstyrt med en kraftig 64-bit prosessor med fire kjerner. Lagringskapasiteten er avhengig av harddiskene du velger å montere og har en øvre grense på 32 terabyte.

Utnytter man muligheten for speiling av diskene (for å sikre mot harddiskfeil), er den maksimale kapasiteten 16 terabyte. Det innebygde minnet på 512 MB kan ikke utvides. Det blir fort merkbart hvis disken deles mellom flere brukere eller man installerer mange av de medfølgende programmene.

Den innebygde programpakken har et bredt utvalg av kvalitetsprogrammer for både hjemmebruk og profesjonell bruk. Her er medieservere for lyd og bilde, programmer for nettserver og databaser, og ikke minst det gode bildebehandlingsprogrammet Moments, som automatisk sorterer bilder etter tid, sted og andre kriterier. Har du en stor fotosamling, er DS220j en god måte å oppbevare dem på.


+ Stor lagringskapasitet
+ Kraftig prosessor
+ God programpakke
– Begrenset mengde ram
– Kan ikke oppgraderes

Konklusjon

En god nettverksdisk for begynnere, hjemmebruk og bildearkiv, så lenge det ikke er mange brukere samtidig.

Spesifikasjoner

Merke
Synology
Prosessor
Realtek RTD1296 64 bit 1,4 GHz
Minne
512 megabyte
Kapasitet
Opptil 32 TB
Tilkoblinger
Gigabit Ethernet, 2 x USB-3
Antall harddiskplasser
2
Mål
16,5 x 10,0 x 22,6 cm
Vekt
0,88 kg
Strømforbruk
5,1 watt
Annet
DSM 6,22 programpakke
Skrivehastighet
115,6 MB/s
Lesehastighet
74,9 MB/S