Det er enkelt å installere to harddisker bak det solide lokket på fronten.

Synology DS216+ii

Synology lager gode nettverksdisker, og DS216+II er ikke noe unntak: Enkelt oppsett, godt operativsystem og mengder av apper er blant de største fordelene.

av #Nettverksdisk (NAS) #Synology
8.9

Du trenger verken flerårig teknisk fagskole eller profesjonell hjelp for å sette opp en nettverksdisk (NAS) – i hvert fall ikke hvis du velger Synology DS216+II. Det er lett å montere harddiskene, og deretter er det bare å koble en standard nettverkskabel mellom NAS og ruter, åpne en hjemmeside og følge den oversiktlige, norskspråklige veiviseren. Det er faktisk så enkelt som det høres ut, og man skal være særdeles uoppmerksom for å gjøre feil under oppsettet.

Den største fordelen ved dette produktet er imidlertid det brukervennlige og likevel avanserte operativsystemet, der det er lett å få oversikt over harddiskenes helsetilstand, endre innstillinger og installere noen av de usedvanlig mange appene Synology tilbyr. De gjør det lett å strømme film og musikk eller se bilder fra DS216+II enten på tv-skjermen, pc, nettbrett eller smarttelefon. Det finnes også apper for å sikkerhetskopiere fra alle enheter til nettverksdisken. Synology DS216+II egner seg med andre ord utmerket til både til jobb og og underholdning.

Rask sikkerhetskopiering

Når du kjøper en Synology-NAS, får du i praksis en liten datamaskin uten lagringsenheter. Dem må du sørge for selv. I denne modellen er det plass til to harddisker som kan ha en kapasitet på opptil 10 GB hver. Dermed har du plass nok til både sikkerhetskopier, musikk og feriebilder for et helt liv. Det er også mulig å koble til eksterne harddisker via USB eller eSATA, hvis du vil ha enda mer lagringsplass. Dessverre er bare én av de tre portene USB 3.0, mens de to andre er den eldre og mye tregere USB 2.0.

DS216+II har imidlertid både tilstrekkelig prosessorkraft og arbeidsminne, og det sikrer problemfri avvikling av både strømming og sikkerhetskopiering. Dataoverføringen går ganske raskt. Skrivehastigheten ble målt til 111 MB/s, mens lesehastigheten var 77 MB/s. Det er raskt nok til at man unngår utfall mens man strømmer video, og større filoverføringer i forbindelse med sikkerhetskopiering var raskt unnagjort.

Pris og forhandler::

www.prisjakt.no

+ Høy overføringshastighet
+ Brukervennlig operativsystem
+ Masser apper

– Tilkoblinger

Konklusjon

En utrolig brukervennlig nettverksdisk med mange apper og gode overføringshastigheter.

Spesifikasjoner

Merke
Synology
Prosessor
Intel Celeron N3060
Minne
1 GB DDR3
Kapasitet
20 TB (2 x 10 TB)
Tilkoblinger
2 x USB 2.0, 1 USB 3.0, 1 eSATA-port, 1 LAN
Antall harddiskplasser
2
Mål
16,5 x 10,8 x 23,32 cm
Vekt
1,25 kg
Strømforbruk
7,4 W
Skrivehastighet
111,03 MB/s (1 GB)
Lesehastighet
77,14 MB/s (1 GB)