Synology DS418

Synology DS418

Synology leverer noen av markedets beste nettverksdisker, og DS418 er intet unntak.

av #Nettverksdisk (NAS) #Synology
9.4

Synology står bak noen av de beste nettverksdiskene på markedet, og DS418 er ikke noe unntak. Denne modellen har plass til fire harddisker og støtter en lagringskapasitet på maksimalt 40 TB. Diskene følger imidlertid ikke med, så de må du kjøpe selv. Det er bare å skyve ut en av de fire boksene, feste disken ved hjelp av to plastholdere og skyve boksen inn igjen.

Deretter er det bare å koble DS418 til ruteren med en nettverkskabel og gjennomgå en rask veiledning på datamaskinen. Hele prosessen er unnagjort på et lite kvarter – og deretter er nettverksdisken klar til bruk.

Brukerflaten er blant Synologys sterkeste sider. Den minner til forveksling om Windows, og alle menyer er på norsk. Samtidig har du mulighet til å installere et stort utvalg av programmer for blant annet strømming av film og musikk, og automatisk sikkerhetskopiering. Programmene gjør det også mulig å få tilgang til filene fra pc, smarttelefon, nettbrett og til og med tv.

Raske og stabile overføringer
Arbeidsminnet og den kraftige firekjerners prosessoren leverer kraft i overflod til å drive hele systemet. Du kan fint sikkerhetskopiere fra pc, lagre signalet fra nettverkskameraer og strømme en video på tv-en samtidig, uten utfall eller hakking.

Generelt går filoverføringene ganske raskt, selv om det i praksis er vanskelig å oppnå en lese- og skrivehastighet på henholdsvis 226 og 170 megabyte i sekundet, som Synology oppgir. På en vanlig trådløs tilkobling må jeg ta til takke med halvparten, men det er også tilstrekkelig for de fleste filoverføringene, selv om det finnes raskere nettverksdisker på markedet.

Samtlige prosesser utføres til akkompagnement av en svak brumming fra den svarte boksen, men støynivået er så lavt at du ikke legger merke til den hvis den ikke står like i nærheten. Designen er nok mer funksjonell enn egentlig pen, og det ville vært synd å si at den svarte boksen pynter opp, men stort annet har vi faktisk ikke å utsette på DS418.

+ Rask
+ Støysvak
+ Enkelt oppsett
+ Brukervennlig OS

Konklusjon

Rask og støysvak nettverksdisk med en design som er mer funksjonell enn pen.

Spesifikasjoner

Merke
Synology
Prosessor
RTD1296 1,4 GHz
Minne
2 GB
Kapasitet
40 TB (harddisker er ikke inkludert)
Tilkoblinger
2 x ethernetporter, 1 x USB 3.0
Antall harddiskplasser
4
Mål
19,9 x 22,3 x 16,6 cm
Vekt
2,28 kg
Strømforbruk
8,8
Skrivehastighet
226
Lesehastighet
170