Synology DS916+

Synology DS916+ er en NAS med plass til fire 3,5-tommers harddisker. Maskinvaren er kraftig, og denne NASen er beregnet på å takle mange oppgaver samtidig.

av #Nettverksdisk (NAS) #Synology
9.5

Synology har et imponerende utvalg av nettverkstjenere (NAS) å velge mellom – og det kommer stadig nye modeller. På firmaets hjemmeside finner vi ikke færre enn 31 aktuelle modeller, og denne gangen har vi fått tak i et produkt i Plus-serien, som primært er beregnet på små og mellomstore bedrifter.

Når du kjøper en NAS fra Synology, må du selv skaffe harddisker og installere operativsystemet DSM. Kabinettet har plass til fire vanlige ”snurredisker” eller SSDer. Vi monterte to disker, koblet NASen til hjemmeruteren og installerte det lille programmet Synology Assistent på pc-en.

Programmet fant NASen med det samme, åpnet nettleseren på tjenerens egen hjemmeside og startet en installasjonsveiledning. Her var det bare å klikke et par ganger for å starte installeringen av operativsystemet. 25 minutter senere var alt klart til bruk. DS916+ overbeviser med det samme: Den er utstyrt med rikelige mengder minne og en prosessor som er en ny pc verdig. Det betyr at de installerte appene starter øyeblikkelig, og at alle oppgaver er unnagjort uten irriterende ventetid. Nettverkstjeneren er faktisk den raskeste vi har vært borti.

Under testen lå minnebruken konstant på rundt ti prosent av maksimal utnyttelse, mens prosessoren bare i korte intervaller var oppe i 40 prosent. Det er altså mye å gå på. Det eneste håret i suppen er at det er litt plundrete å komme i gang med å lagre filer, ettersom man først må opprette volumer og deretter dele mapper. I tillegg er dessverre prisen ganske høy.

Fra programmet Synology Assistant er det lett å finne NASen.

 

Konklusjon

Her får du et kraftverk av en NAS, og ytelsen er formodentlig langt høyere enn du har behov for. Prisen er høy, men rimelig for en nettverksdisk at dette kaliberet.

Spesifikasjoner

Merke
Synology
Prosessor
Intel Pentium N3710, firekjerners, 1,6–2,56 GHz
Minne
8 GB
Kapasitet
Opptil 40 terabyte (4 x 10TB)
Tilkoblinger
SATA III, 3 x USB 3.0, 2 x 1000 Mbit LAN, eSATA
Antall harddiskplasser
4
Mål
16,5 x 20,3 x 23,3 cm
Vekt
2,04 kg
Strømforbruk
13 watt