Du skal bare trække i det lille håndtag øverst i båsen, så springer harddisken ud af NAS'en, så du kan skifte den.

Western Digital My Cloud PR2100

My Cloud PR2100 er svært brukervennlig og perfekt for begynnere, særlig med tanke på at den leveres med to harddisker.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettverksdisk (NAS) #Western Digital (WD)
8.4

Western Digital er en av verdens største produsenter av harddiskene som brukes i både pc-er og nettverks­disker, men de produserer også sine egne NAS-løsninger.

Vi lånte en My Cloud PR2100 fra Western Digital. Den ser ut som en vanlig NAS med to tomme spor bak hvert sitt lokk på fronten av PR2100, bortsett fra at den faktisk leveres med harddisker inkludert i prisen.

Det sitter med andre ord to Western Digital-disker i boksen når du pakker My Cloud ut av esken. De er fra den spesielle NAS-serien til Western Digital som går under navnet «Red». Det er en smart løsning og betyr at du kommer i gang med å bruke nettverksdisken med det samme, men det kan også være en ulempe hvis du ikke vil ta til takke med de to ganger to terabyte som følger med, og derfor er nødt til å bytte ut minst en av diskene.

Må du det, er det en enkel sak å ta ut en harddisk og sette inn en ny. I så fall er det bare å dra i et lite håndtak på fronten av My Cloud, så åpnes luken, og harddisken skyves ut.

Dette er ikke den raskeste nettverksdisken vi har testet, men ytelsen er høyst anstendig, og det er lett å sette seg inn og komme i gang med det installerte operativsystemet. Det er riktignok på engelsk, men grafikken gir god oversikt over innholdet på diskene. Det er for eksempel lett å se hvor mye plass som tas opp av musikk, video og bilder.

Brukervennligheten er faktisk så god at den eneste formen for veiledning som følger med, er en papirlapp med nettadressen du må oppgi i nettleseren for å åpne innstillingene til My Cloud. Når det er gjort, finner du raskt ut av resten på egen hånd.


+ Brukervennlig system

+ Forhåndsinstallerte harddisker

– Hastigheten kunne vært bedre

Konklusjon

My Cloud PR2100 er svært brukervennlig og perfekt for begynnere, særlig med tanke på at den leveres med to harddisker.

Spesifikasjoner

Merke
Western Digital (WD)
Prosessor
Intel Pentium N3710 quad-core, 1,6 GHz
Minne
4 gigabytes
Kapasitet
2 x 2 terabytes
Tilkoblinger
2 x USB 3.0, 2 x Ethernet
Antall harddiskplasser
2
Mål
216 x 148 x 109 mm
Vekt
3,6 kg (inkl. harddiske)
Strømforbruk
9 W
Annet
Backup-knap
Skrivehastighet
111,5 MB/sekund
Lesehastighet
110,7 MB/sekund