Du kan trygt lese bøker på Kindle Paperwhite ved bassengkanten.

Kindle Paperwhite

Kindle Paperwhite er trolig den beste ebokleseren akkurat nå, men er først og fremst beregnet på å kjøpe og lese bøker fra Amazons egen bokhandel.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettbrett #Amazon
9.6

Amazon Kindle er verdens mest solgte ebokleser. Amazon selv selger ikke de forskjellige Kindle-modellene i Norge, men de fås kjøpt hos andre forhandlere, og du kan bestille dem direkte fra amazon.com.

Vi har fått tak i en Kindle Paperwhite, som skiller seg fra den mest grunnleggende Kindle-modellen ved at skjermen har innebygd lys. Lyset er jevnt fordelt på skjermen, og det er lett å lese bokstavene under alle lysforhold, fra klart solskinn til stummende mørke. Det er en luksus å kunne lese når som helst og hvor som helst.

Det er en fornøyelse å lese på Paperwhite. Den viser bare svart og hvitt og har svært god kontrast. Den er også lett nok til at det ikke blir slitsomt å holde den i én hånd. Når du skal bla, berører du høyre side av skjermen med tommelen, slik at det er lett å lese med én hånd, for eksempel på sengen. Er skriften for liten, kan du gjøre den større med en omvendt knipebevegelse med to fingre på skjermen – som på en mobil eller et nettbrett.

Som noe nytt i forhold til tidligere modeller, er den nyeste versjonen av Paperwhite vanntett. Dermed kan du fint ta den med på stranden.

Ebøker tar som regel ikke mer enn noen få megabyte, og Kindle Paperwhite kan lagre opptil åtte gigabyte. Det betyr at du kan ta med deg flere hundre bøker på ferie. Det er selvfølgelig Amazon som selger bøkene, som fortrinnsvis er på engelsk. Kindle Paperwhite har en integrert Amazon-butikk, slik at du kan kjøpe og laste ned bøkene direkte fra ebokleseren, hvis enheten er koblet til internett. Du kan også legge norske bøker (som ikke er kopibeskyttet) over på enheten ved hjelp av programmet Calibre, som du kan laste ned fra Fordelssonen på nettsiden vår. Du kan også bruke Kindle Paperwhite til å lese PDFer.

Amazon sier selv at batteriet holder i seks uker hvis du leser en halv time om dagen. Vårt inntrykk var likevel at den var noe kortere enn det, men du behøver i hvert fall ikke å være redd for å slippe opp for strøm, selv om du leser det meste av dagen.


+ God kontrast

+ Lys i skjermen

+ Vanntett

– Egner seg best for kjøp hos Amazon

 

Konklusjon

Kindle Paperwhite er trolig den beste ebokleseren akkurat nå, men er først og fremst beregnet på å kjøpe og lese bøker fra Amazons egen bokhandel.

Spesifikasjoner

Merke
Amazon
Lagringsplass
8 gigabyte
Skjermstørrelse
6 tommer
Batteritid
Opptil seks uker (ifølge Amazon)
Mål
167 x 116 x 8.18 mm
Vekt
182 gram
Utskiftbart microSD-kort
Nei
Nettverk
Wi-Fi