iPad

Apple iPad (6. generasjon – 2018)

Apple iPad holder formen, og den nyeste versjonen er et svært godt kjøp.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettbrett #Apple
9.4

Den nyeste versjonen av Apple iPad innebærer ingen revolusjon og byr bare på mindre forbedringer sammenlignet med forrige generasjon. Det gjør for så vidt ingen ting. Den er nemlig fortsatt et førsteklasses nettbrett.

Den største nyheten i denne modellen er at man også kan bruke den sammen med pekepennen Apple Pencil. Det gjør det lettere å tegne eller ta notater på skjermen. Som regel er det likevel lettere å bruke fingrene som man er vant til, og dermed er tusenlappen som pennen koster, en litt unødig kostnad for de fleste.

Ellers er iPaden lett å kjenne igjen. Den 9,7 tommer store skjermen er skarp og lyssterk. De eneste brettene vi har sett med bedre skjermer er Samsung Galaxy S3 og Apples egen iPad Pro, men de koster også en del mer. I denne prisklassen finnes det ikke bedre. Det er ingen forsinkelse å spore når man navigerer i menyene eller bruker en av de mange appene som kan lastes ned fra Apple App Store.

Selv svært krevende spill kan kjøres uten merkbar hakking, og det er vanskelig å rettferdiggjøre det betydelig høyere beløpet man må ut med for toppmodellen fra Apple, iPad Pro.

iPad har en rekke nye muligheter for Augmented Reality, altså en utvidet virkelighet der datagenererte bilder legges over opptakene fra kameraet på iPaden. Det er interessant, men foreløpig er det få apper som byr på denne muligheten. Den beste nyheten ved den nye iPaden er utvilsomt at prisen er litt lavere enn tidligere. iPad er fortsatt blant de aller beste nettbrettene som er å få kjøpt, og nå er den utvilsomt det beste nettbrettet du får til denne prisen.

Konklusjon

Apple iPad holder formen, og den nyeste versjonen er et svært godt kjøp.

Spesifikasjoner

Merke
Apple