Højtalerne i iPad sidder gemt i højre side, når man spiller eller ser film på den lange led.

iPad Air (2019)

iPad Air er et raskt og godt nettbrett for deg som ønsker noe litt bedre enn grunnmodellen.

av #Nettbrett #Apple
9.3

Lanseringen av en ny generasjon av Apple iPad er en årlig foreteelse. Denne gangen er skjermen litt større enn hos forgjengeren, men ellers er iPaden seg selv også i 2019 – i hvert fall når det gjelder utseendet.

Internt har iPad fått sitt helt eget operativsystem. Tidligere har både iPhone og iPad benyttet det samme operativsystemet, og det har hatt den fordelen at du i stor grad har kunnet bruke de samme appene på de to en- hetene, men det har også begrenset utnyttelsen av den større iPad-skjermen.

Det er det slutt på. Nå er iPad utstyrt med operativsystemet iPadOS, og det er skreddersydd for å utnytte nettbrettet best mulig. iPadOS har fått en widget-funksjon som minner om den vi kjenner fra Android.Det vil si at du kan ha en rekke med varsler som oppdaterer seg fortløpende på startskjermen. Det kan for eksempel være kommende kalenderavtaler og værvarsel for resten av uken. Du står ikke like fritt til å plassere widgeter og endre størrelsen på dem som du gjør i Android, men det er et stort skritt i riktig retning. Resten av operativsystemet er minst like brukervennlig som vi er vant til fra tidligere.

Skjermen holder samme nivå som i tidligere iPad-versjoner. Lysstyrken er god nok til at man kan bruke nettbrettet i fullt dagslys og justeres raskt opp og ned når lysforholdene i omgivelsene endrer seg. Selv om iPad er den rimeligste av Apples nettbrett med full størrelse, leverer den en brukeropplevelse som de færreste nettbrett med Android kan måle seg med. Fingerbevegelser på skjermen registreres øyeblikkelig, og det bidrar til at man lett glemmer at man faktisk sitter med en elektronisk dings mellom hendene. Forsinkelsen er så mini- mal at det føles som det er en fysisk direktekobling mellom fingrene og ikoner og skjermbilder.

Lyden i denne iPad-modellen er likevel et svakt punkt når vi sam- menligner med Android-brett i samme prisklasse. Den er klar og tydelig, men høyttalerne er plassert nederst, og hvis du bruker iPaden på langsiden, kommer lyden bare fra den ene siden. Her kunne Apple godt anstrengt seg litt mer og bygd inn doble høyttalere i begge ender, slik at man har stereolyd uansett hvil- ken vei man holder nettbrettet.

 


+ Rask

+ God skjerm

+ Enkel i bruk

– Bare høyttalere på én side

Konklusjon

iPad Air er et raskt og godt nettbrett for deg som ønsker noe litt bedre enn grunnmodellen.

Spesifikasjoner

Merke
Apple
Prosessor
A12 Bionic
Lagringsplass
64 gigabytes
Skjermstørrelse
10,5 tommer
Skjermoppløsning
2224 x 1668 pixels (4:3)
Batteritid
Op til 10 timer
Tilkoblinger
Apple Lightning
Operativsystem
iOS 12
Mål
250,6 x 174,1 x 6,1 mm
Vekt
456 gram
Kamera
8 megapixels (bagpå), 7 megapixels (foran)
Utskiftbart microSD-kort
Nej
Nettverk
802.11ac, Bluetooth 5.0