Apple iPad Pro (2017)

iPad Pro (2017)

Apple iPad Pro er det beste nettbrettet vi har testet. Det er lynraskt, tar gode bilder og har en suveren skjerm.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettbrett #Apple
9.6

Undertegnede velger Android uten å blunke hvis valget står mellom en iPhone og en Android-telefon. Grunnen er ganske enkelt at Android gir bedre muligheter til å ta full kontroll over alle funksjoner.

Jeg skulle ønske jeg kunne si det samme om nettbrett med Android, men det er vanskelig å ikke la seg imponere når man står med den nyeste iPad Pro mellom hendene.

Dette Apple-brettet er så gnistrende raskt at man er fristet til å tro at Apple har hoppet over et par utviklingstrinn, og at brettet vi har foran oss egentlig er 2019-modellen.

Alt skjer fullstendig uten forsinkelse, og det bidrar til den spesielle følelsen av at teknologien ”forsvinner” – med andre ord at det du foretar deg med fingrene på skjermen, skjer så raskt at det nesten er som om ikoner og funksjoner er fysiske objekter man flytter på.

Den fine skjermen forsterker inntrykket, takket være et svært skarpt og lyssterkt bilde. Den gir en utrolig flott opplevelse når man ser video eller stillbilder.

Det finnes to modeller av iPad Pro. Den minste er på 10,5 tommer og er altså litt større enn en vanlig iPad, som er på 9,7 tommer. Den største versjonen av iPad Pro er på 12,9 tommer. Det er samme størrelse som skjermen på mange bærbare datamaskiner.

Ellers er det stort sett størrelsen som skiller de to iPad Pro-modellene. Prosessoren som leverer regnekraften, er den samme, nemlig Apples egen A10X.

Dyr penn

Du får også kjøpt en penn til iPad Pro. Den gjør det riktignok lettere å skrive på skjermen, men til vanlig bruk som epost og surfing på nettet, er de 1090 kronene som pennen koster, litt i overkant etter vår mening.

Det er åpenbart mange som tar bilder med nettbrettet, og derfor har Apple utstyrt iPad Pro med det samme gode kameraet som finnes i iPhone 7.

Jeg var nervøs for batteritiden i det slanke nettbrettet, men den er faktisk svært god. Jeg forsøkte å ta tiden på den sammenlagte brukstiden og fikk over åtte timer på én lading. Dermed er det ingen grunn til å være redd for å gå tom for strøm mens man ser film.

Utvalget av gode apper er nesten uendelig, og mange er gratis. Den høyere hastigheten er spesielt merkbar i krevende apper som spill. De gled nemlig betydelig raskere og jevnere enn på den vanlige iPaden som jeg testet for et par måneder siden.

Prisen er høy, men ikke urimelig med tanke på at man får et nettbrett som utkonkurrerer bærbare datamaskiner i samme prisklasse.

+ Førsteklasses skjerm

+ Lynrask

+ Lang batteritid

+ Godt kamera

Fås kjøpt fra:

www.apple.no

Konklusjon

Apple iPad Pro er det beste nettbrettet vi har testet. Det er lynraskt, tar gode bilder og har en suveren skjerm.

Spesifikasjoner

Merke
Apple
Prosessor
A10X
Lagringsplass
64 GB (den rimeligste modellen)
Skjermstørrelse
10,5 tommer
Skjermoppløsning
2224 x 1668 piksler
Batteritid
8 timer
Tilkoblinger
Lightning-kabel
Operativsystem
iOS
Vekt
469 gram
Kamera
12 megapiksler (hovedkamera) og 7 (foran)