Test av Chuwi Surbook Mini

Chuwi Surbook Mini

Et billig alternativ til Microsoft Surface – med alt som følger med.

av #Nettbrett #Chuwi
7.5

Chuwi Surbook Mini er lansert som en konkurrent til Microsoft Surface. Den er konstruert i solid metall med en fot som kan vippes ut på baksiden av skjermen. På siden er det to USB-porter, en 3,5 mm jack til hodetelefoner og en USB-C-port for lading. Brettet er litt tungt, men føles til gjengjeld ganske solid. Det er plassert et kamera på både for- og bakside. På undersiden finner du en inngang som gjør det mulig å koble nettbrettet til et tastatur.

Chuwi Surbook er nemlig egentlig en 2-i-1-pc, men vi har ikke fått tastaturdelen til test og kan derfor bare teste den som et nettbrett. Hvis du også kjøper tastaturet, får du også flere innganger.

Skjermen er en utrolig flott sak på 10,8 tommer med en oppløsning på 1920 x 1080 bildepunkter. Fargene er flotte, og lysstyrken er god.

Nettbrettet oppleves som ganske raskt. Man blir aldri sittende og vente på at maskinvaren skal holde følge. Samtidig er selvsagt ikke hastigheten like høy som hos de dyrere konkurrentene. Det behøver den heller ikke å være. Chuwi Surbook koster nemlig vesentlig mindre enn de fleste konkurrentene.

I Windows må du klikke på et lille ikon i hjørnet for å få vist skjermtastaturet – det kommer altså ikke automatisk når du klikker på et søkefelt eller lignende. Det er litt frustrerende og virker unødvendig, når det kunne ha vært som på alle mobiler – der tastaturet vises automatisk når man klikker på et tekstfelt.

Det er forresten ikke helt korrekt at man aldri behøver å vente på maskinvaren. På/av-knappen, som også slår på skjermen, er nemlig ekstremt treg. I de fleste tilfellene var det nødvendig å trykke 5–6 ganger på knappen, og ofte ender man med å slå av hele nettbrettet i stedet for å slå på skjermen.

Batteritiden er middelmådig. I vår test holdt batteriet i rundt fire timer, og det er snaut.

 

+ God skjerm

+ Rask

– Dårlig på/av-knapp

– Middelmådig batteritid

Konklusjon

Chuwi Surbook Mini er en god og rimelig 2-i-1 pc, men har noen irriterende småproblemer.

Spesifikasjoner

Merke
Chuwi
Prosessor
Intel Celeron N3450 quad-core 2.2GHz
Minne (RAM)
4 GB DDR3
Lagringsplass
64 GB
Skjermstørrelse
10,8 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080
Batteritid
Cirka 4 timer
Tilkoblinger
2 x USB Type-A, 1 x USB Type-C, audio jack
Operativsystem
Windows
Mål
268 x 190 x 14mm