Test av Huawei MatePad Pro

Huawei MatePad Pro

Lynraskt og elegant nettbrett fra Huawei, riktignok uten app-butikken til Google.

av Markus Dahlberg #Nettbrett #Huawei
8.8

Huawei MatePad Pro er en Sareptas krukke av smarte funksjoner, ny teknologi og høy ytelse. Den 10,8 tommer store skjermen er omkranset av en fem millimeter bred kant. På den øvre langsiden finner vi volumknappene, mens på/av-knappen er øverst til venstre. Brettet har i alt fire høyttalere, og det er hørbart: MatePad Pro leverer overraskende god lyd når man for eksempel ser film.

En annen detalj i den forbindelse er at frontkameraet er plassert i selve skjermen og ikke over den, men det er mindre forstyrrende her enn på en liten mobilskjerm.

De integrerte kameraene er langt fra like avanserte som på Huawei-mobilene, og den magiske nattmodusen mangler helt. Derimot kan du føle deg trygg på at du får gode bilder i dagslys.

Skjermen er skarp og har en maksimal lysstyrke på 540 cd/m². Det er nok til at du ser hva den viser i fullt dagslys. Innendørs reduseres lysstyrken, noe som også bidrar til å forlenge batteritiden. Huawei oppgir en driftstid på tolv timer, og det stemmer noenlunde med våre erfaringer. Det følger med en kraftig 20-watts hurtiglader som gir tre timers drift på en halv times lading.

En uvanlig detalj vi virkelig setter pris på, er muligheten til å lade MatePad Pro trådløst. Du kan også snu på det og la MatePad fungere som trådløs lader for andre enheter. Det er en unik, men svært god løsning. Unik for Huawei er også at det er enkelt å koble til en mobiltelefon. Med Huawei Share-funksjonen er det nok å plassere mobilen ved siden av MatePad, så ser du telefonskjermen i et eget vindu på nettbrettet. Deretter kan du kopiere filer mellom enhetene, se bilder fra en annen enhet og ringe eller skrive tekstmeldinger fra nettbrettet.

Stasjonær modus er også en artig funksjon som endrer brukerflaten til noe som minner mye om Windows. Her kan du bruke apper i vinduer, og du får både startmeny og oppgavelinje. Når du bruker epost, kalender og kanskje en tekstbehandlings-app på én gang, er det faktisk enklere å bruke denne modusen.

Det burde være et minus for Huawei at MatePad Pro ikke har tilgang til Google-apper eller Google Play Store, men her er det faktisk ikke noe stort problem. Et nettbrett brukes ikke like mye til kritiske gjøremål som bank, mobilbetalinger og lignende, men blir mer en underholdningsenhet og et kreativt hjelpemiddel. Huaweis svar på Googles Play Store, App Gallery, vokser også langsomt, men sikkert, og utvalget av apper begynner å bli brukbart.

På mange måter er MatePad Pro en direkte konkurrent til iPad. Hvis Huawei får nok tid på seg, kan det godt tenkes at selskapet får sitt eget økosystem, på samme måte som Apple. Med tanke på den teknologien de allerede viser at de behersker, kan det bli en både varig og bærekraftig løsning.

 


+ Førsteklasses nettbrett
+ Elegant, slankt og lett
+ Trådløs lading
Ikke tilgang til alle apper

Konklusjon

Lynraskt og elegant nettbrett fra Huawei, riktignok uten app-butikken til Google.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Prosessor
Huawei Kirin 990
Minne (RAM)
6 GB
Lagringsplass
128 GB + Huawei NM Card (max 256 GB)
Skjermstørrelse
10,8 tommer
Skjermoppløsning
2560 x 1600 dpi
Batteritid
12 timer
Batterikapasitet
7250 mAh
Tilkoblinger
Bluetooth 5.1, USB-C
Operativsystem
Android 10
Mål
246 x 159 7,2 mm
Vekt
460 g
Kamera
13 / 8 megapiksler (bak / front)
Nettverk
Wi-Fi 5
Benchmark (høyest er best)
481358 (AnTuTu)
CPU: 153756
GPU: 170487
MEM: 85811
UX: 71304