Huawei MediaPad M5

Huawei MediaPad M5

Huawei MediaPad M5 er et svært godt Android-brett der særlig lyden og skjermen skiller seg positivt fra konkurrentene.

av #Nettbrett #Huawei
9.1

Det kinesiske selskapet Huawei har forlengst hevet seg fra en plass blant billigmerkene til en seriøs utfordrer for Apple og Samsung. Smarttelefonene fra Huawei er blant de fremste i verden, og nå lanserer selskapet sitt hittil beste nettbrett. Huawei Media­Pad M5 har en god og lyssterk skjerm på 10,8 tommer. Skjermen har en forholdsvis høy oppløsning, og film og tv-serier fra tjenester som Netflix ser virkelig bra ut.

Med tanke på at den kommer fra et flatt lite nettbrett er lyden overveldende god. En serie hull til høyytalerne på baksiden sørger for at du får en stereoeffekt uansett om du holder MediaPad M5 på langs eller høykant. Dette kan andre produsenter godt ta lærdom av.

På den annen side finnes det ikke noe tradisjonelt hodetelefonuttak. Du må enten koble til ørepropper/hodetelefon via Bluetooth eller bruke den medfølgende adapteren til å koble hodetelefoner til USB-porten. MediaPad M5 er også rask, selv om den ikke holder helt følge med den nyeste iPaden fra Apple. Våre målinger av prosessorhastigheten viser at iPad er noe raskere. Det var også merkbart i praksis da vi åpnet et satellittkart i Google Maps på begge enhetene. På iPaden holdt kartet følge med fingerbevegelsene på skjermen, mens det var en lite forsinkelse på MediaPad M5. Dermed mister man også følelsen av at fingeren påvirker kartet direkte og i sanntid.

I den berøringsfølsomme hjemknappen finnes det også en fingeravtrykks­leser. Den leser fingeravtrykket og låser opp MediaPad M5 så raskt at man nesten glemmer at den er der.

Det innebygde batteriet er på 7500 mAh og holder MediaPad gående i opptil ti timer. Det beste ved batteriet er likevel at det kan lades helt opp fra 0 til 100 prosent på tre timer med den medfølgende laderen.

Kameraene på både for- og bakside er bedre enn vi er vant til fra nettbrett. Hvis du bruker nettbrettet til videosamtaler via for eksempel Skype, byr MediaPad M5 på en riktig god opplevelse takket være kombinasjonen av den vellykkede skjermen, god lyd og ditto kamera.

Testmodellen støtter 4G mobilnettverk, men de fleste klarer seg trolig fint med WiFi-versjonen av Media­Pad M5, som koster cirka 400 kroner mindre. Likevel er prisen fortsatt en del høyere enn for en tilsvarende versjon av iPad, som gir mest for pengene akkurat nå. Hvis du insisterer på et nettbrett med Android, skal du likevel lete lenge for å finne et bedre alternativ til denne prisen. Til sammenligning er for eksempel Samsung S3-tablet på mange måter bedre, men den er også dyrere.

Konklusjon

Huawei MediaPad M5 er et svært godt Android-brett der særlig lyden og skjermen skiller seg positivt fra konkurrentene.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Prosessor
Kirin 960
Minne (RAM)
4 gigabyte
Lagringsplass
64 gigabyte
Skjermstørrelse
10,8 tommer
Skjermoppløsning
2560 x 1600 piksler
Operativsystem
Android
Vekt
498 gram