Knappen afslører, at tabletten er bygget til at blive brugt på den lange led.

Lenovo Tab P10

Et fint nettbrett til prisen. De fire høyttalerne leverer god lyd til litt enkel underholdning.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettbrett #Lenovo
8.2

Selv om Lenovo-brettet Tab P10 ikke er blant de dyreste, er det overraskende godt skrudd sammen. Det har glass på både fronten og baksiden, og det bidrar til en god kvalitetsfølelse. Samtidig gjør det at det ikke er så godt å holde i, og det er nærliggende å koste på seg et omslag hvis man velger denne modellen.

Tab P10 er satt sammen på en slik måte at alle de fire høyttalerne vender fremover mot brukeren. Det er en fornuftig løsning som gir bedre lyd enn nettbrett flest, der lyden sendes ut til sidene eller til og med bakover og vekk fra brukeren. Det er selvfølgelig ikke noen bass å snakke om, og du får fortsatt langt bedre lyd med en god hodetelefon. Da er det også en god ting at Tab P10 er utstyrt med en tradisjonell analog 3,5 mm utgang.

På den ene langsiden av Lenovo Tab P10 finner du en knapp som også fungerer som fingeravtrykksleser. Det gjør det lett å logge på nettbrettet eller å få tilgang til apper med brukerbegrensninger.

Du kan opprette flere brukerprofiler, og ungene får sin helt egen brukerflate når de logger på. Her er det for eksempel søte spill og et stort utvalg av tegnefilmer. Dessverre er ikke barnedelen av programvaren oversatt, så de små må klare seg med engelsk. Mange av de tilgjengelige spillene og filmene krever imidlertid ikke noen større språkkunnskaper.

Tab P10 er ikke blant de raskeste nettbrettene vi har testet, men hastigheten er brukbar med tanke på prisen.

Skjermen er i 16 : 10-format. Det betyr at tv-serier blir vist med en smal svart stripe over og under bildet. Det er litt pussig ettersom Lenovo faktisk har forhåndsinstallert Neflix-appen som strømmer film og serier i det mer utbredte 16 : 9-formatet.

Bakgrunnbelysningen av skjermen kunne godt vært sterkere, men helhetsinntrykket av skjermen er at kvaliteten er mer enn god nok i forhold til prisen.


+ Hyggelig pris

+ Vellykkede høyttalere

+ God fingeravtrykksleser

– Barne-app er ikke oversatt

Konklusjon

Et fint nettbrett til prisen. De fire høyttalerne leverer god lyd til litt enkel underholdning.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Prosessor
Snapdragon 450, 1,8 GHz
Minne (RAM)
4 gigabyte
Lagringsplass
64 gigabyte
Skjermstørrelse
10,1 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1200 piksler
Batterikapasitet
7000 mAh
Tilkoblinger
USB-C
Operativsystem
Android 8.1.0
Mål
242 x 167 x 7 mm
Vekt
440 gram
Kamera
8 megapiksler / 5 megapiksler
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Benchmark (høyest er best)
3889 (Geekbench)