Den indbyggede fod i Yoga Tab er forbløffende praktisk.

Lenovo Yoga Smart Tab 10,1″ LTE 32 GB

Android-basert nettbrett med mobildata og integrert fot.

av #Nettbrett #Lenovo
9.1

Den integrerte foten i dette Android-brettet fra Lenovo gjør at det skiller seg fra mengden. I motsetning til alle de andre rektangulære masseproduktene har nemlig Yoga Smart Tab en fyldig batteripakke på den ene siden og en fot som vippes ut med et knappetrykk.

Bortsett fra foten er dette et ganske normalt nettbrett. Modellen vi har testet, er utstyrt med Android 9, 32 GB internlagring og mulighet for å bruke mobildata, slik at du kan koble deg på nettet overalt hvor det er mobildekning. I endene av batteripakken er det bygd inn et høyttalersett fra JBL, og det er kamera på både front og bakside. Tilkoblingene består av en USB-C port for lading og datatilkobling samt hodetelefonutgang.

I daglig bruk fungerer nettbrettet utmerket. Man bruker ansiktsgjenkjenning til pålogging, og det fungerer faktisk upåklagelig.

Skjermen har god fargemetning og Full HD-oppløsning, og ser virkelig bra ut.

Brukerflaten på Yoga Smart Tab reagerer raskt på fingerbevegelser, uten irriterende forsinkelser.

Likevel er det foten og batteripakken som er de store trekkplastrene. Løsningen er så praktisk at det er merkelig at ikke andre har tatt etter. Den runde batteripakken gir et bedre grep om nettbrettet, som for øvrig har en glatt, silkematt overflate. Når foten er vippet helt ut, står Yoga Smart Tab stødig og godt på bordet. Du kan til og med henge det på en krok på veggen, for eksempel i trygg avstand fra kjøkkenbordet. En annen uvanlig løsning er de relativt store Dolby-sertifiserte høyttalerne. De er hørbart bedre enn vi er vant til fra lignende produkter. Lyden er nyansert og god, den har et brukbart stereoperspektiv og gir til og med en opplevelse av rommet lyden er tatt opp i. Det er godt gjort.

Den direkte støtten for Google Assistent er også noe nytt. Man kan ha forskjellige holdninger til disse intelligente løsningene, men skal det være, så bør det fungere som det gjør her: Stemmegjenkjenningen er pålitelig og gjør at man kan bruke stemmekommandoer til å styre lys, tv og annen elektronikk. Det krever at man bruker litt tid på oppsettet, men muligheten finnes.

Når vi måler ytelsen, viser tallene at modellen er over dobbelt så rask som forgjengeren. Det er en velkommen forbedring, men gjør ikke nettbrettet raskere enn konkurrentene. Hvis ytelsen er viktigst, finnes det gode alternativer.

Til gjengjeld er batteritiden vanskelig å slå. Ved vanlig bruk, altså lesing, video og lignende, oppnådde vi en driftstid på over ti timer.

Vi testet også hastigheten på den integrerte mobiltilkoblingen. Her målte vi en nedlastingshastighet på imponerende 54 MB/s og en mer moderat opplastingshastighet på 11 MB/s. Har du et raskt og godt mobilabonnement, kan du altså fint bruke nettbrettet uten Wi-Fi-tilkobling.


+ Genial fod
+ Usedvanlig god lyd
+ Lang batteritid
+ God assistent
– Gjennomsnittlig ytelse

Konklusjon

Gjennomført høy kvalitet og en smart integrert fot gjør dette nettbrettet bedre enn de fleste.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Prosessor
Qualcomm Snapdragon 439 (åtte kjerner)
Minne (RAM)
3 GB
Lagringsplass
32 GB
Skjermstørrelse
10,1 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1200 piksler
Batteritid
11 timer
Batterikapasitet
7000 mAh
Tilkoblinger
USB-C, hodetelefon
Operativsystem
Android 9.0
Mål
24,2 x 16,6 x 2,0 cm
Vekt
540 gram
Kamera
8 MP / 5 MP
Simkort-type
Nano SIM
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Nettverk
WiFi 5
Annet
Integrert fot
Benchmark (høyest er best)
16,2 (JetStream2)