Bøjlen stikker langt bagud og virker som et solidt fundament for Yoga Tab 13.

Lenovo Yoga Tab 13

Yoga Tab 13 er et litt spesielt nettbrett som også kan brukes som ekstern skjerm til datamaskinen ved hjelp av en HDMI-kabel.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettbrett #Lenovo
8.9

Yoga Tab 13 er et nettbrett med en litt uvanlig form. Nederst stikker baksiden kraftig ut i en sylinderformet kloss langs hele den ene langsiden.

Utbulingen og Yoga Tab 13s vekt gjør det anstrengende å sitte med den i hendene lenge om gangen. Heldigvis finnes det et utmerket alternativ, for på baksiden finner du en solid holder. Når den er slått ut, står Yoga Tab 13 på bordet som en vanlig skjerm, og holderen er så solid at du kan betjene skjermen med fingrene uten å velte den bakover.

Yoga Tab 13 har god ytelse, noe som blant annet sørger for at betjeningen av operativsystemet går uten problemer. Det er også et nettbrett som egner seg godt til å se film og TV på. Sveiper du til venstre på hovedskjermen vises det en egen innholdsmeny der du kan velge mellom video, spill, lesestoff og lyd. Det er en enkel snarvei for å starte en podkast, en låt eller den nyeste episoden av favorittserien din.

I esken til Yoga Tab 13 ligger det en HDMI-kabel som har en mikro-HDMI-kontakt i den ene enden. Den passer til en HDMI-port i Yoga Tab 13, noe som vanligvis betyr at du kan få bildet fra nettbrettet opp på TV-en. Slik er det ikke her, for Yoga Tab 13 kan faktisk brukes som ekstra skjerm til datamaskinen: Bare koble til datamaskinen og Yoga 13 med HDMI-kabelen, så dukker bildet fra datamaskinen automatisk opp på skjermen i Yoga Tab 13. Det er veldig smart hvis du jobber på pc-en med programmer som krever plass til for eksempel mange verktøypaletter og vinduer samtidig.

Lyden er i særklasse for et nettbrett. Høyttalerne står på rekke hele veien langs bunnen av Yoga Tab 13, og de utnytter plassen i sylinderen veldig godt, slik at du faktisk kan se en film uten å måtte koble til hodetelefoner.

Lenovo Yoga Tab 13 har en enorm batterikapasitet på hele 10 000 mAh – det vil si i samme klasse som en vanlig powerbank. Ved vanlig bruk av nettbrettet holdt batteriet i nesten 12 timer. Noe som jo er en trygghet når du er ute på farten. Når skjermen kobles til med en HDMI-kabel reduseres batteritiden noe, men da har du muligheten til å hente strøm fra datamaskinen slik at du lader mens du bruker skjermen.

Det er ikke noe kamera på baksiden, slik vi er vant til fra andre nettbrett, noe som betyr at hvis du vil ta bilder må du bruke selfie-kameraet over skjermen.


+ Kan brukes som ekstra skjerm

+ Flott lyd

– Vanskelig å holde i hendene

Conclusion

Yoga Tab 13 er et litt spesielt nettbrett som også kan brukes som ekstern skjerm til datamaskinen ved hjelp av en HDMI-kabel.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Prosessor
Snapdragon 870
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
13"
Skjermoppløsning
2160 x 1350 pixels
Batterikapasitet
10.000 mAh
Tilkoblinger
Micro-HDMI, USB-C
Operativsystem
Android 11
Mål
29,34 x 20,4 x 0,62-2,49 cm
Vekt
830 g
Kamera
8 MP (selfie)
Nettverk
Wi-Fi 6
Benchmark (høyest er best)
GeekBench 959 Single, 3074 Multi, Open CL 3500