Støttebenet er en aflang plade, der strækker sig i hele tablettens bredde. Det får den til stå virkelig godt fast på bordet.

Microsoft Surface Go 2

Microsoft viser hvordan det skal gjøre med sitt eget Windows-nettbrett. Det er godt skrudd sammen av kraftige materialer, og du kan bruke det både som nettbrett og bærbar pc.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettbrett #Microsoft
9.1

Microsoft Surface Go 2 er et påkostet nettbrett som raskt kan konverteres til en Windows-pc. Dermed får du ganske enkelt det beste fra begge verdener.

  Dette er det slankt og solid nettbrett med en flott berøringsfølsom skjerm som reagerer raskt på berøring eller når du snur den for å se for eksempel en film i landskapsmodus.

Det er ikke alle deler av Windows 10 som egner seg like godt til å betjenes med tykke pølsefingre på en 10,5-tommers skjerm, og vi hadde litt problemer med å treffe riktig i de forskjellige undermenyene. Heldigvis er det ikke helt umulig, så lenge man holder tungen rett i munnen.

Hvis du blir lei av å bruke Surface Go 2 ved å ta på skjermen, er det lett å koble til et tastatur. Microsoft tilbyr selv en tastaturløsning som også kan vippes opp og fungere som et beskyttende deksel til skjermen – som på en vanlig bærbar pc.

Vi prøvde tastaturet, og det fungerte etter hensikten, men vi er ikke sikre på om det er verdt den høye prisen. En annen løsning er å bruke pengene på et futteral til nettbrettet og et Bluetooth-tastatur i høy kvalitet. Du kan selvfølgelig også koble til en mus, og da har du en komplett Windows-pc med det nødvendige tilbehøret.

Du får likevel ikke like mange tilkoblingsmuligheter som på en vanlig bærbar pc. Du får faktisk bare en tilkobling for hodetelefon og en USB-C-port, men hvis du kobler en dokkingstasjon eller en hub til sistnevnte, kan du selvfølgelig bruke stort sett alt ekstrautstyr sammen med Surface Go 2.

Baksiden av brettet er ganske enkel: Bare et lite kamera og en Windows-logo skiller seg ut. Den nederste halvdelen er en plate som kan vippes ut og brukes som fot, slik at du kan sette Surface Go 2 på bordet for å bruke den med et tastatur eller kanskje for å se en film. Når foten er vippet ut, har du også tilgang til en microSD-kortleser som gjør det mulig å utvide lagringsplassen.

Vi fikk nesten en hel arbeidsdag ut av Surface Go 2 før den måtte lades opp. Det er svært enkelt å koble til ladeledningen. Kontakten spretter nesten på plass av seg selv takket være et par magneter. Det betyr også at den løsner uten at den blir skadet og uten at maskinen faller i gulvet hvis noen snubler i ledningen.

Prisen for den testede versjonen av Surface Go 2 er høy, men du kan også få en modell med mindre ram og lagringsplass og spare et par tusen kroner.


+ God skjerm

+ Solid konstruksjon

– Windows kan være vanskelig å styre med fingrene

Konklusjon

Nettbrettet fra Microsoft kan brukes både til underholdning og som et seriøst og svært mobilt arbeidsverktøy.

Spesifikasjoner

Merke
Microsoft
Prosessor
Intel® Pentium® Gold Processor 4425Y
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
128 gigabyte
Skjermstørrelse
10,5 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1280 piksler
Batteritid
Opptil 10 timer
Tilkoblinger
USB C
Operativsystem
Windows 10 Home
Mål
245 mm x 175 mm x 8.3 mm
Vekt
544 gram
Kamera
5 megapiksler front / 8 megapiksler bak
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Nettverk
Wi-Fi 6