Tastaturet festes nederst på Surface Go og forvandler nettbrettet til en bærbar pc, men det er dessverre ekstrautstyr.

Microsoft Surface Go

Microsoft Surface Go er et robust nettbrett som kjører Windows uten problemer.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettbrett #Microsoft
8.8

Microsoft har etter hvert lansert en mengde produkter under Surface-navnet, og selskapet gjør det faktisk godt som produsent av pc-utstyr, spesielt med tanke på at kjernevirksomheten er utvikling av programvare.

Surface Go er et påkostet nettbrett, og det er åpenbart lagt ned store ressurser på å få Go til å føles som et kvalitetsprodukt. Baksiden er for eksempel utformet i børstet magnesium, og den integrerte støtten sørger for at brettet står godt på bordet når du har behov for det. Foten utgjør faktisk hele den nederste delen av baksiden og kan vippes ut slik at skjermen står som en bilderamme. Brettet har også en kortleser for microSD-kort, slik at det er lett å utvide internlagringen.

Den berøringsfølsomme skjermen er svært presis. Selv om Windows i seg selv ikke er verdens beste operativsystem for berøringsfølsomme skjermer, så er det likevel enkelt å treffe for eksempel det lille lukkekrysset i vinduene. Vil du ha enda bedre kontroll over tingene, kan du kjøpe en tilhørende penn for rundt en tusenlapp.

Hvis du vil ha et tilbehør med litt større bruksverdi, er Type Cover-tastaturet til omtrent samme pris et bedre kjøp. Med det får du både et brukbart tastatur og et deksel til Surface Go. Det forvandler i praksis nettbrettet til en kompakt og smart bærbar pc.

I utgangspunktet er Surface Go satt opp slik at du bare kan installere godkjente apper fra Microsoft Store. Det er imidlertid en enkel sak å slå av denne begrensningen, slik at du kan få fullt utbytte av det enorme programutvalget som er en av de virkelig sterke sidene ved Windows. Jeg var for eksempel nødt til å fjerne begrensningen for å kunne laste ned Google Chrome og testprogrammene vi bruker til tester som denne.

Surface Go er rask og har ingen problemer med å kjøre vanlige kontorprogrammer. Baksiden av nettbrettet blir riktignok ganske hvis man kjører tyngre oppgaver, men metallet kvitter seg raskt med overskuddsvarmen og blir kjølig igjen så snart prosessoren jobber litt lettere.

I motsetning til en tradisjonell plugg er ladekontakten magnetisk og løsner uten å ta skade hvis noen kommer til å snuble i ledningen. Det er bare å holde kontakten på riktig sted på Surface Go, så smetter den på plass av seg selv.

Batteritiden er oppgitt til ni timer, men vi klarte aldri å få mer enn seks timer ut av Surface Go før batteriet var flatt og brettet slo seg av.


+ Robust konstruksjon

+ God berøringsskjerm

– Kan bli veldig varm

Konklusjon

Microsoft Surface Go er et robust nettbrett som kjører Windows uten problemer.

Spesifikasjoner

Merke
Microsoft
Prosessor
Intel Pentium 4415Y, 1,6 GHz
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
128 gigabyte SSD
Skjermstørrelse
10 tommer
Skjermoppløsning
1800 x 1200
Batteritid
9 timer (oppgitt)
Tilkoblinger
USB-C
Operativsystem
Windows 10 Pro
Mål
17,5 x 24,5 x 0,83 cm
Vekt
0,52 kg
Kamera
5 megapiksler (front), 8 megapiksler (bak)
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Nettverk
802.11ac (Wi-Fi 5)
Benchmark (høyest er best)
Passmark: CPU: 2141, 2D-grafikk: 233, 3D-grafikk: 660, RAM: 1389, Disk: 6556, Samlet: 1378