Skærmen har en opløsning på 1404 x 1872 pixels.

PocketBook InkPad Color

Med InkPad Color kan du lese e-bøker på en stor og flott fargeskjerm.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettbrett #PocketBook
8.8

Fargeskjermen plasserer e-bokleseren InkPad Color et sted mellom tradisjonelle lesebrett med elektronisk svart-hvitt blekk (som Kindle) og nettbrett (som iPad). Det er definitivt ikke noe dårlig sted å være. Du får nemlig det beste fra to verdener.

På den ene side kan du lese i timevis uten å bli sliten i øynene. På den annen side kan du se detaljerte kart og fargeillustrasjoner i bøkene du leser. Det siste har vært et betydelig handikapp for blant andre den populære Kindle fra Amazon.

På InkPad Color har ikke illustrasjonene bare fått farger, de har også blitt større takket være skjermen på 7,8 tommer. De fleste e-boklesere er bare på seks tommer, og det ekstra skjermarealet har mye å si hvis man har nådd brillealderen og foretrekker litt større bokstaver.

Leseopplevelsen på InkPad Color er på høyde med de beste e-bokleserne. Du blar ved å berøre skjermen eller ved å trykke på knapper på nederste del av InkPad Color. Der finner du også en hjem-knapp som tar deg til startskjermen. Du finner også en menyknapp som tar deg til en kontekstmeny, som altså varierer med innholdet på skjermen.

Skjermen har innebygd lys, slik at du kan lese i mørke, og det er god kontrast mellom de mørkegrå bokstavene og den lyse bakgrunnen. En av ulempene ved den elektroniske blekkteknologien skjermen benytter, er at skjermen ikke oppdateres særlig raskt. InkPad Color jukser seg litt ut av problemet ved ikke å slette det forrige skjermbildet helt før det neste vises. Det etterlater en svak skygge av det gamle skjermbildet, og det trekker ned inntrykket noe. Til gjenkjeld får du mulighet for å bla gjennom en hel kolonne med bøker i én glidende bevegelse. Det har vi ikke sett like godt gjennomført på andre e-boklesere.

E-bokleseren er også kompatibel med et stort utvalg av filformater, og du kan sende for eksempel pdf-er til den og lese dem i ro og mak på den gode skjermen. Det er en innebygd bokhandel i InkPad Color, slik at du kan kjøpe bøker direkte fra lesebrettet. Derimot er ikke utvalget av norske bøker stort å skryte av, så vil du lese på norsk, er oftest den greieste løsningen å kjøpe bøkene et annet sted og overføre dem til InkPad Color. Det går svært smidig ettersom InkPaden har sin egen e-postadresse slik at du kan sende bøkene dit. Du kan også overføre dem via Dropbox.


+ Stor skjerm

+ Forsider og illustrasjoner i farger

– Få norske titler i den innebygde bokhandelen

Conclusion

Med InkPad Color kan du lese e-bøker på en stor og flott fargeskjerm.

Spesifikasjoner

Merke
PocketBook
Prosessor
Dual Core 2x 1 GHz
Minne (RAM)
1 gigabyte
Lagringsplass
16 gigabyte
Skjermstørrelse
7,8 tommer
Skjermoppløsning
1404 × 1872 piksler
Batteritid
Opptil en måned
Batterikapasitet
2900 mAh
Mål
19,5 x 13,6 x 0,8 cm
Vekt
225 gram
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Nettverk
Wi-Fi, Bluetooth