Du bladrer ved at røre ved skærmen eller trykke på knapper nederst på InkPad X.

PocketBook InkPad X

InkPad X er perfekt for deg som synes at skjermene på vanlige e-boklesere blir i minste laget.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettbrett #PocketBook
9.0

PocketBook InkPad X er en god e-bokleser som passer spesielt godt til oss som foretrekker litt større bokstaver. E-bokleseren er nemlig litt større enn de mest utbredte modellene: Skjermen er på hele 10,3 tommer. Det gir en skjermflate som tilsvarer omtrent en stor innbundet bok.

En av de mange fordelene med en e-bokleser er at du selv får full kontroll på hvordan teksten skal vises på skjermen. Du kan velge både skrifttype, marg og tekststørrelse, og vi kunne med stor glede legge bort lesebrillene, som ellers trengs for å lese teksten i mer vanlige e-boklesere med en skjerm på seks tommer.

Skjermen på InkPad X har utmerket kontrast mellom bokstaver og bakgrunn. Teksten vises aller best når du har en lampe eller sollys til å lyse opp skjermen, men du kan også aktivere skjermens innebygde belysning slik at du kan lese i et ellers mørkt rom. Den innebygde bokhandel-funksjonen tilbyr bare bøker på de store språkene, så du må selv laste inn bøker hvis du vil lese på norsk. Heldigvis er det enkelt å sende en pdf eller en bok i ePub-format til Pocketbook, f.eks. via tjenesten Dropbox.

Menyene i e-bokleseren er på norsk, og det er enkelt å finne frem i de forhåndsinstallerte appene. Her finner du blant annet en nettleser som du kan bruke til å logge på boktjenester på nettet. Da e-bokleseren ble testet i Danmark, logget vi på den danske bibliotektjenesten eReolen og kunne lese en dansk bok som om den lå lokalt på enheten. Det var bare en liten forsinkelse av og til når vi bladde og neste side skulle hentes fra nettet. Dessverre kan du ikke installere apper fra f.eks. Mofibo, så du er avhengig av at boktjenesten har bøkene på en side som kan vises i nettleseren.

Det er også en forsinkelse når du skal skrive bokstaver for f.eks. å søke etter en bok, men generelt oppdateres skjermbildet raskt.


+ Stor skjerm

+ Kan lese bøker i nettleseren

– Ingen norsk bokhandel

Conclusion

InkPad X er perfekt for deg som synes at skjermene på vanlige e-boklesere blir i minste laget.

Spesifikasjoner

Merke
PocketBook
Prosessor
1 GHz dual core
Minne (RAM)
1 gigabyte
Lagringsplass
32 gigabytes
Skjermoppløsning
1872 ×1404 pixels
Batterikapasitet
1.500 mAh
Tilkoblinger
USB-C
Operativsystem
Linux
Mål
24,9 x 17,3 x 0,8 cm
Vekt
300 g
Annet
227 PPI