Ebogslæseren har indbygget lys, så du kan læse i mørke.

PocketBook Touch Lux 4

En fin ebokleser med norske menyer og kobling til Norlis nettbokhandel.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettbrett #PocketBook
9.8

PocketBook Touch Lux 4 er en god ebokleser, hvis du er klar til en viss egeninnsats for å få lagt inn bøker på den.

Vårt eksemplar (fra en utenlandsk leverandør) har nemlig ikke en innebygd ebokhandel som lar deg kjøpe bøker direkte fra enheten. Det er litt mystisk med tanke på at det faktisk finnes en kobling til en bokhandel på startskjermen. Trykker man på den, åpnes imidlertid bare en nettleser med søkesiden til Google. Derimot er det mulig å overføre bøker eller andre tekster til Touch Lux 4. Du kan sende bøker til den via en epostadresse, eller du kan bruke en gratis konto på lagringstjenesten Dropbox, som er integrert i lesebrettet. En annen mulighet er over flytte over bøker til et microSD-kort og sette det inn nederst i ebokleseren. Da utvider du også den tilgjengelige lagringsplassen.

Den norske representanten for PocketBook påpeker imidlertid at mange av enhetene som selges her i landet faktisk har en innbygd kobling til Norlis nettbokhandel. Er den ikke installert, er det en enkel sak for brukerne selv å ordne. Det er et betydelig pluss for deg som foretrekker å lese norske bøker på norsk.

Ellers er ikke spesifikasjonene overveldende med et arbeidsminne på en halv gigabyte og åtte gigabyte internlagring til bøkene du vil lese, men det holder lenge. Ebokleseren føles ikke på noen måte langsom når man bruker de forskjellige menyene eller blar i en bok, og det er plass til hundrevis av bøker i for eksempel det utbredte epub-formatet, som sjelden er på mer enn noen få megabyte per bok. Selskapet bak PocketBook er nok likevel litt optimistiske når de hevder at lesebrettet har plass til opptil 3000 bøker.

Det tar bare et øyeblikk å komme i gang med PocketBook Touch Lux 4. Du må bare velge et språk, så er du klar til å lese.

Det følger med en kort brukerveiledning i et lite hefte, men den er skrevet med så små bokstaver at vi måtte bruke lupe for å lese den. Heldigvis ligger også en norsk utgave av hele veiledningen i selve ebokleseren.

Det er en forholdsvis enkel sak å lese bøker på Touch Lux 4. Uansett hvor du tar på skjermen når du leser, blar du en side frem i boken. Får du behov for å bla tilbake, må du bruke en av knappene under skjermen. Det hadde vært mer praktisk å bare kunne trykke på venstre side av skjermen for å bla tilbake.

Når du leser, har du tilgang til en utmerket Engelsk-Norsk ordbok. Bare trykk på et ord på skjermen for å se ordbokoppslaget. Da får du eksempler på både hvordan ordet kan brukes på engelsk og en norsk oversettelse.

Touch Lux 4 husker hvor langt du har kommet i boken og lagrer sidetallet på nettet, slik at du kan fortsette å lese i PocketBook-appen på mobil eller nettbrett hvis du får lyst til å lese når du ikke har ebokleseren for hånden.

Det er for øvrig en smart detalj at det ikke bare er lys i skjermen, men også i på/av-knappen, slik at det er lett å finne den i mørket.

 


+ God skjerm

+ På norsk

Conclusion

En fin ebokleser med norske menyer og kobling til Norlis nettbokhandel.

Spesifikasjoner

Merke
PocketBook
Minne (RAM)
512 megabyte
Lagringsplass
8 gigabyte
Skjermstørrelse
6 tommer
Skjermoppløsning
1024 x 758 piksler
Batteritid
Opptil en måned
Batterikapasitet
1500 mAh
Tilkoblinger
Micro-USB
Mål
16,3 x 10,8 x 0,8 cm
Vekt
155 gram
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Nettverk
Wi-Fi
Annet
Formater: PDF, PDF(DRM), EPUB, EPUB(DRM), DJVU, FB2, FB2.ZIP, DOC, DOCX, RTF, PRC, TXT, CHM, HTM, HTML, MOBI, ACSM, JPEG, BMP, PNG, TIFF