Pennen får plass øverst i dekselet

Samsung Galaxy Tab Active2

Robust nettbrett i gummikapsling

av #Nettbrett #Samsung

Nettbrett kan lett virke litt anonyme når de er slått av, med en stor og svart glassplate på fronten og børstet aluminium på baksiden.

Slik er det ikke med Samsungs Galaxy Tab Active2. For det første er baksiden av slagfast plast. For det andre kan bakplaten fjernes helt. Det siste fant jeg ut etter å ha vært litt for rask til å legge brettet til lading etter å først ha tatt det ut av esken. Batteriet ligger nemlig for seg selv og må først settes på plass.

Løsningen minner om håndverkermobilene til Samsung, som gikk under navnet Active, og den versjonen av Galaxy Tab Active2 som vi fikk til test, kan faktisk også brukes som telefon. Under bakplaten finnes det nemlig plass til å sett inn et simkort, slik at nettbrettet kan brukes til telefoni og internett via 4G. Det fungerer, men brettet er for stort til å holde med én hånd, og det ser uansett dustete ut å holde den til øret som en vanlig telefon. Et hodesett med Bluetooth kan anbefales.

Ytelsen er gjennomsnittlig, men det er heller ikke det viktigste salgsargumentet for dette produktet. Det er derimot den robuste innkapslingen, og den virker som den skal. I esken ligger det også et tykt gummideksel som trekkes over kantene på Active 2, slik at bare skjermen og kontaktene er tilgjengelige. I tillegg til å beskytte nettbrettet, har dekselet plass til en pekepenn som kan skyves inn i et rom øverst. Dekselet får Active 2 til å virke svært robust. Vi kastet ikke nettbrettet i veggen, men den fikk i hvert fall ikke varige mén etter et fall i gulvet fra cirka en halv meters høyde.

Den medfølgende pennen gjør det mulig å bruke noen smarte notisfunksjoner som fungerer i alle appene på nettbrettet. Det oppstår imidlertid en distraherende forsinkelse når man skriver på skjermen, men resultatet var likevel den umiskjennelige håndskriften man en gang har, og funksjonen gjør det lett å jobbe på tvers av flere apper samtidig.

Under skjermen er det tre fysiske knapper for henholdsvis sist brukte apper, hjem til startskjermen og angre. Det er alltid fint å ha skikkelige knapper som også kan brukes med våte fingre, noe som lett kan skje når man først har et vanntett nettbrett som inviterer til utendørs bruk.

Prisen på Samsung Galaxy Tab Active2 er litt høy med tanke på at skjermen bare er på åtte tommer, men trenger du et virkelig robust nettbrett til for eksempel en aktiv ferie, er ikke dette noen dum investering. Hvis du derimot vil ha et nettbrett til sofabruk, finnes det både lettere, raskere og rimeligere alternativer.

Finn laveste pris:

www.prisjakt.no

 

+ Svært robust

+ Vanntett

– Tungt

– Ikke særlig raskt

Konklusjon

Et godt Android-brett hvis du trenger en modell som tåler røff behandling.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Prosessor
Exynos 7870
Minne (RAM)
3 gigabyte
Lagringsplass
16 gigabyte
Skjermstørrelse
8 tommer
Skjermoppløsning
800 x 1280 piksler
Batterikapasitet
4450 mAh
Operativsystem
Android 7.1.1
Mål
127.6 x 214.7 x 9.9 mm
Vekt
415 g
Kamera
8 megapiksler, autofokus, LED-blits + 5 megapiksler
Nettverk
802.11 a/b/g/n/ac