Samsung Galaxy Tab S3

Samsung Galaxy Tab S3

Et tiltalende nettbrett med en god medfølgende penn, men det har enkelte mindre problemer. Det ville vært fristende hvis prisen var litt lavere.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettbrett #Samsung
8.7

Samsung har tatt noen av de beste løsningene fra de populære telefonene sine og overført dem til et svært godt nettbrett.

Som vi er vant til fra Samsung-telefonene, er skjermen av suveren kvalitet. Den er utstyrt med sAMOLED-teknologien, og det betyr at de svarte områdene i skjermbildet er nesten like mørke som rammen rundt skjermen. Det gir vanvittig god kontrast som kommer spesielt til sin rett i bilder eller video.

Samsung-brettet leveres også med en penn, og den kan brukes til å ta notater rett på et skjermbilde eller på en hvit bakgrunn. Forsinkelsen når man skriver på skjermen er minimal, og det føles nesten som å skrive med tusj på en glassplate. Resultatet kan til forveksling minne om din vanlige håndskrift når du skriver med kulepenn.

Under skjermen finnes det en fysisk Hjem-knapp i tillegg til de vanlige, berøringsfølsomme Android-knappene som hopper et trinn bakover eller viser åpne apper. Hjem-knappen inneholder også en fingeravtrykksleser. Den er en praktisk løsning for å logge seg på – når det virker. Dessverre må man fra tid til annen prøve et par ganger før det virker som det skal.

Galaxy Tab S3 gir en god brukeropplevelse. Den raske prosessoren sørger for at alt går raskt og uten hakking. Alle apper fungerer slik de var tenkt å fungere. Appen Flipboard er integrert i operativsystemet og dukker opp når du sveiper til høyre på startskjermen. Den presenterer nyheter på en god og innbydende måte, men innholdet har kraftig amerikansk slagside og er kun på engelsk. Heldigvis kan appen deaktiveres hvis du klarer deg bedre uten.

Som å holde et stykke glass

Fordi både for- og bakside er så glatt, blir det lett slitsomt å holde brettet i hendene over lengre perioder. Det føles nesten som å holde et stykke vindusglass, men kantene er behagelig avrundet. For å unngå følelsen av at brettet var i ferd med å gli ut av hendene på meg, endte jeg som regel med å hvile underkanten mot fanget eller en bordplate.

Lydkvaliteten fra Galaxy Tab S3 er langt bedre enn hos de fleste konkurrentene. Den har hele fire integrerte høyttalere som er plassert i hvert sitt hjørne. Sammen gir de en fin stereoeffekt når man holder brettet i landskapsmodus, for eksempel for å se en film.

+ Svært rask

+ Glimrende skjerm

– Ugrei fingeravtrykksleser

Konklusjon

Et tiltalende nettbrett med en god medfølgende penn, men det har enkelte mindre problemer. Det ville vært fristende hvis prisen var litt lavere.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Prosessor
Quad Core, 2,15 GHz
Minne (RAM)
4 gigabyte
Lagringsplass
32 gigabyte
Skjermstørrelse
9,7 tommer
Skjermoppløsning
2048 x 1536 piksler
Tilkoblinger
USB-C
Operativsystem
Android 7.0
Mål
23,7 x 16,9 x 0,6 cm
Vekt
429 gram
Kamera
13 megapiksler / 5 megapiksler
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Nettverk
139.814 (Antutu)