Under rillene på begge sider sitter det to høyttalere. Øver sitter det et tilsvarende sett.

Samsung Galaxy Tab S4

Samsung Galaxy Tab S4 kan brukes nesten som en pc ved hjelp av operativsystemet Samsung DeX.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettbrett #Samsung
8.8

Samsung Galaxy Tab S3 var det beste nettbrettet med Android da vi testet det mot en håndfull andre nettbrett i en stor test. Nå er etterfølgeren Galaxy Tab S4 klar, og den holder samme gode nivå som forgjengeren.

Galaxy Tab S4 har glass på både for- og bakside, noe som gjør den ganske glatt når man holder den. Den gjør seg best når den ligger eller er plassert i en holder eller et omslag.

Da kan du blant annet bruke det raske nettbrettet til å ta håndskrevne notater. Galaxy Tab S4 skiller seg nemlig fra for eksempel iPad ved at det følger med en penn. Hvis man vet at man kommer til å bruke penn, er det fint å slippe den ekstrakostnaden.

Samsung-pennen gir også ekstrafunksjoner. Du kan for eksempel ta et skjermbilde og skrive notater på én gang. Streken pennen lager, oppdateres nesten øyeblikkelig. Det gjør det lett å skrive på en slik måte at teksten er lesbar senere.

God skjerm

Skjermen er en blant de sterkeste sidene ved Galaxy Tab S4. Den er av AMOLED-typen, og det gir blant annet eksepsjonelt god kontrast. Mens en tradisjonell LED-skjerm sender lys gjennom alle pikslene på skjermen, kan AMOLED slå hver enkel piksel av og på, slik at svart faktisk blir svart, og ikke mørk grå, slik det ofte er med en LED-skjerm. Det setter man pris på hvis man ser en film med mørk nattehimmel eller når hvite rulletekster ruller over en svart bakgrunn.

Hvis du ser film eller hører musikk på Galaxy Tab S4, så vil du også sette pris på de fire integrerte høyttalerne. Plasseringen av disse gjør at du hører stereolyd uansett hvordan du snur nettbrettet. Lyden er dessuten overraskende god, særlig med tanke på at den kommer fra et flatt nettbrett.

Samsungs digitale assistent, Bixby, dukker opp hvis du sveiper startskjermen ut til høyre. Den leverer blant annet nyheter og kalenderavtaler i ett skjermbilde, men kan ikke måle seg med Googles tilsvarende tjeneste, Google Assistent. Dermed føles Bixby mest som en klamp om foten.

Det gjør derimot ikke Samsung DeX. DeX er et Windows-lignende system som du kan bytte til ved å trykke på et ikon. I stedet for en typisk Android-opplevelse med apper som fyller hele skjermen, åpnes appene i vinduer som gjør det lett å flytte dem og lukke dem ved å trykke på et kryss i hjørnet. Det gjør det lettere å jobbe med flere programmer samtidig og dra innhold fra ett vindu til et annet. Det er opplagt å bruke Samsung DeX sammen med en Bluetooth-mus og -tastatur eller kanskje med Samsungs eget tastatur-deksel, som fås som ekstrautstyr. Da kan du jobbe med Galaxy Tab S4 som om du satt ved en bærbar pc.

 

+ Samsung Dex virker som en pc

+ Fantastisk skjerm

– Assistenten Bixby er overflødig

 

Forhandler og pris:

www.prisjakt.no

Konklusjon

Galaxy Tab S4 er et vellykket nettbrett med virkelig god skjerm. Bare den digitale assistenten Bixby trekker ned helhetsinntrykket.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Prosessor
Snapdragon 835
Minne (RAM)
4 gigabyte
Lagringsplass
64 gigabyte
Skjermstørrelse
10,1 tommer
Skjermoppløsning
1600 x 2560 piksler
Batteritid
16 timer
Batterikapasitet
7300 mAh
Tilkoblinger
USB C
Operativsystem
Android 8.1.0
Mål
24,9 x 16,4 x 0,71 cm
Vekt
482 gram
Kamera
13 megapiksler (front), 8 megapiksler (bak)
Simkort-type
Nano
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Nettverk
802.11ac
Benchmark (høyest er best)
Prosessor: 68716, Grafikk: 77806, Brukerflate: 48044, Minne: 7944, Samlet måling: 202510