Den gode skærm fylder næsten fronten, så der er ingen fysisk hjemknap.

Samsung Galaxy Tab S5e

Samsung-brettet for deg som vil ha det med på tur. Modellen er ekstremt slank og lett.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettbrett #Samsung
8.3

Det nye Samsung-brettet, Galaxy Tab S5e, er både slankt og lett. Med en tykkelse på bare 5,5 mm får det en ny smarttelefon til å virke tykk og klumpete når det ligger ved siden av telefonen. Galaxy Tab S5e er da også Samsungs hittil slankeste og letteste nettbrett.

Til tross for det sylslanke kabinettet har Samsung klart å bygge inn fire utmerkede høyttalere, slik at du får stereolyd uansett hvilken vei du holder nettbrettet.

Dessverre har det slanke formatet også sine ulemper. Samsung har nemlig måttet unnlate å bygge inn en tradisjonell hodetelefonkontakt. Den eneste inngangen på Galaxy Tab S5e er en USB-C-kontakt nederst. Heldigvis følger det med en adapter som gjør det mulig å koble til hodetelefon via USB-C-kontakten.

Baksiden av brettet er av aluminium. Det er litt glatt, men den fordeler varmen på en god måte når man belaster prosessoren med tyngre oppgaver. Sammen med den lave vekten gjør det nettbrettet behagelig å ha mellom hendene, også over lengre tid om gangen.

På/av-knappen flukter med siden på enheten og har en innebygd fingeravtrykksleser som låser opp nettbrettet nesten øyeblikkelig.

Galaxy Tab S5e leverer en ytelse som svarer godt til prisnivået. Brukerflaten fungerer fint uten hakking eller forsinkelser, og du kan også spille krevende 3D-spill fra Play Butikk.

Som alltid fra Samsung er skjermen et av høydepunktene. Den er stor, lyssterk og har en fantastisk kontrast der hvit tekst på svart bunn nærmest skjærer i øynene.

Det største minuset er Samsungs digitale assistent, Bixby, som ikke på noen måte kan måle seg med Google Assistent. Du må dessuten snakke engelsk til den hvis du for eksempel vil spørre om hvordan været blir. Det er bare å sveipe til høyre fra hjemskjermen for å aktive Bixby, så assistenten er en sentral del av brukerflaten.


+ Høy ytelse

+ Fantastisk skjerm

– Bixby er fortsatt overflødig

– Ingen analog hodetelefonutgang

Konklusjon

Samsung-brettet for deg som vil ha det med på tur. Modellen er ekstremt slank og lett.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Prosessor
Quad Core, 2,15 GHz + 1,6 GHz
Minne (RAM)
4 gigabyte
Lagringsplass
64 gigabyte
Skjermstørrelse
10,5 tommer
Skjermoppløsning
2560 x 1600 piksler
Batterikapasitet
7040 mAh
Tilkoblinger
USB-C
Operativsystem
Android 9.0
Mål
245 x 160 x 5,5 mm
Vekt
400 gram
Kamera
13 megapiksler / 8 megapiksler
Benchmark (høyest er best)
5688 (Geekbench)