Pennen klikkes nemt fast på bagsiden ved hjælp af magneter.

Samsung Galaxy Tab S6

Nettbrettet fra Samsung er av ypperste klasse, og den medfølgende pennen gjør det lett å ta notater.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettbrett #Samsung
8.8

Når et nettbrett koster omtrent det samme som en gjennomsnittlig bærbar pc, forventer man litt ekstra. Det får man med Samsung Galaxy Tab S6, selv med tanke på den litt stive prisen.

Galaxy Tab S6 er et raskt nettbrett som kjører både Android og alle apper raskt og smidig. Det eneste problemet vi opplevde var antydning til hakking når vi bladde svært raskt gjennom en lang nettside.

Skjermen er en av de virkelig sterke sidene ved Galaxy Tab S6. Kontrasten er suveren, og den høye oppløsningen gir et sylskarpt bilde.

Galaxy Tab S6 er slank, og baksiden er i aluminium og temmelig glatt. Det er ille nok i en telefon, men i et nettbrett som veier litt mer, blir det lett trettende å holde brettet i hendene over lengre tid. Det skal likevel sies til Samsungs forsvar at den glatte baksiden er et generelt problem på nettbrett – også på Apples populære iPad. Når det er sagt, kjøper man gjerne et omslag, ev. med tastatur når man velger et så dyrt nettbrett som dette, og da er problemet løst.

Det er høyttalere på begge sider av den øverste og nederste kanten, og det gir stereolyd uansett hvilken vei du holder nettbrettet. Lyden er klar og tydelig, og bedre enn hos de fleste konkurrentene.

Galaxy Tab S6 har ingen analog hodetelefonutgang. Det betyr at du må bruke Bluetooth eller en adapter med innebygd DAC til USB-C-kontakten for å bruke hodetelefoner.

Det følger også med en avansert penn, og en slik må man eller betale dyrt for (rundt tusen kroner) hvis man vil ha en tilsvarende penn til en iPad. Pennen er perfekt til å ta notater rett på skjermen. Det er knapt noen forsinkelse når du skriver, og opplevelsen er nesten som å skrive på en notatblokk.

Samsungs S-Pen er ikke bare god til å skrive på skjermen. Du får også flere muligheter for å betjene menyene i Galaxy Tab S6. Det er en liten fordypning på baksiden av brettet til å feste pennen. Den låses magnetisk, men er lett å løsne når du trenger den.

 


+ Suveren skjerm

+ Praktisk penn

– Dyr

Konklusjon

Nettbrettet fra Samsung er av ypperste klasse, og den medfølgende pennen gjør det lett å ta notater.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Prosessor
Qualcomm Snapdragon 855
Minne (RAM)
6 gigabyte
Lagringsplass
128 gigabyte
Skjermstørrelse
10,5 tommer
Skjermoppløsning
2560 x 1600 piksler
Batterikapasitet
7040 mAh
Tilkoblinger
USB C
Operativsystem
Android 9.0
Mål
245 x 159 x 5,7 mm
Vekt
420 gram
Kamera
8 megapiksler bak, 1,2 megapiksler foran
Simkort-type
Ingen
Utskiftbart microSD-kort
Ja
Nettverk
802.11ac (Wi-Fi 5)