På bagsiden sidder et udmærket kamera på otte megapixels.

Xiaomi Redmi Pad

Stor, flott skjerm og en lav pris er det mest tiltrekkende ved Xiaomi Redmi Pad, men det er ikke det raskeste nettbrettet vi har prøvd.

av Morten Skeldal Østergaard #Nettbrett #Xiaomi
8.3

Redmi Pad både ser ut og føles som et luksusprodukt når du får det mellom hendene, men det er faktisk et nettbrett til en forholdsvis overkommelig pris. Xiaomi har spart litt på prosessoren, og det er en liten, men merkbar forsinkelse når du for eksempel trykker på de forskjellige punk-tene i innstillingene.

Det store glansnummeret til Redmi Pad er skjermen, som har en flott kontrast og kan stilles inn til høy lys-styrke slik at den uten problemer kan brukes utendørs i dagslys. I utgangspunktet er skjermens automatiske innstilling imidlertid altfor lyssvak for å spare på batteriet. Det var vanskelig å se hva som foregikk på skjermen at vi faktisk ikke kunne bruke nettbrettet før vi hadde slått av den automatiske innstillingen og skrudd opp lysstyrken manuelt. Vi prøvde å spille noen krevende spill, og i noen av dem var det en tydelig forsinkelse i oppdateringen av skjermbildet. Skjermen kan settes til en oppdateringsfrekvens på 90 Hz, men det gir bare en flytende oppdatering i situasjoner der prosessoren ikke er overarbeidet. På enkle nettsider og i tekstdokumenter gir den raske skjermoppdateringen en flott, glidende effekt når du blar nedover siden.

Redmi Pad veier bare 445 gram og er kun 7 mm tykk. Kantene står vinkelrett på skjermen hele veien rundt, og det er ingen sak å sitte med nettbrettet mellom hendene i lang tid om gangen. Det kjølige aluminiums-kabinettet gir samtidig et inntrykk av holdbarhet. I endene sitter det fire høyttalere slik at du får en fin stereoeffekt uansett hvilken vei du holder Redmi Pad.

Batteriet lades med den effektive laderen som følger med i esken. Det tok et par timer å fullade batteriet, og vi kunne i gjennomsnitt bruke nettbrettet i over 10 timer før vi måtte lade det igjen.

Operativsystemet er en tilpasset versjon av Googles Android. Det er installert flere apper fra Xiaomi, som f.eks. selskapets egen nettleser. Det virker litt overflødig med «dobbelt opp» av disse appene når Googles glimrende Chrome-nettleser allerede er installert som en del av Android. Heldigvis kan de fleste ekstraappene enkelt avinstalleres. Det er ingen fingeravtrykkleser i Redmi Pad. Du kan logge på med ansiktsgjenkjenning i stedet, men Xiaomi varsler selv at metoden ikke er helt sikker.

Brukeropplevelsen i Redmi Pad lever ikke helt opp til Apples iPad, som fortsatt er det nettbrettet alle andre må måle seg med. Den rimeligste versjonen av Xiaomi-nettbrettet koster til gjengjeld omtrent halvparten av den rimeligste iPad-en, og hvis du kan leve med noen små utfordringer, får du her et fint nettbrett til en god pris.


+ God kontrast og lysstyrke i skjermen

+ Dobbel stereolyd

– Litt treg prosessor

Conclusion

Stor, flott skjerm og en lav pris er det mest tiltrekkende ved Xiaomi Redmi Pad, men det er ikke det raskeste nettbrettet vi har prøvd.

Spesifikasjoner

Merke
Xiaomi
Prosessor
MediaTek MT8781 Helio G99
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
10,61"
Skjermoppløsning
2000 x 1200 pixels
Batterikapasitet
8000 mAh
Tilkoblinger
USB-C
Operativsystem
Android 12/MIUI 13
Mål
25 x 15,8 x 0,7 cm
Vekt
465 gram
Kamera
8 MP
Nettverk
Wi-Fi 6
Benchmark (høyest er best)
Geekbench 5 Multi-Core 1677