De to "øynene" på Cujo varsler om eventuelle sikkerhetsproblemer.

Cujo

En god brannmur til hjemmenettverket

av Henrik Ræder Clausen #Nettverksutstyr (diverse) #Cujo
9.0

Cujo er en sikkerhetsenhet til nettverket som fortløpende holder øye med nettrafikken, og som varsler via en tilhørende app ved uregelmessigheter.

Ved å samarbeide med andre Cujo-enheter via nettet kan enheten oppdage og blokkere helt nye trusler automatisk.

Selve enheten er utformet som en halvkule som får plass i en hånd. Fronten er utstyrt med lamper som ser ut som øyne. De gir også en indikasjon på aktuell status: Sovende betyr “Ingen nettforbindelse”, våken betyr “Alt i orden”, og oppspilte øyne viser at systemet har oppdaget sikkerhetsproblemer. Enkelt og lettfattelig.

Den enkle designen og de enkle beskrivelsene kan få en til å tro at oppsettet er enkelt. Det er det for så vidt også, i hvert fall rent fysisk. Man skal nemlig ikke gjøre mer enn å koble enheten til nettverket ved hjelp av én kabel. Førsteinntrykket stemmer likevel ikke helt: Man må nemlig også inn i sin egen ruter og deaktivere DHCP, slik at Cujo kan ta over funksjonen. Det kan bety at man må lese dokumentasjonen til ruteren for å finne ut av tingene. Når det er gjort, er resten barnemat.

Cujo lærer automatisk om nye trusler fra andre Cujo-enheter og blokkerer automatisk virusangrep og forsøk på å hacke enheter på nettverket. Hvis det skjer, blir du varslet via appen som hører til, der du også kan velge å fjerne blokkeringen. Du kan også blokkere ukjente enheter som har koblet seg på nettverket. Det er smart, og det er lett å bruke.

Cujo er imidlertid ikke billig, så man bør vurdere om det er verdt å betale for den ekstra sikkerheten: Den er neppe nødvendig hvis man har noenlunde fredelige nettvaner – men familier med nysgjerrige tenåringer som lett forviller seg inn på nettets mørkere sider, får en ekstra trygghet i den dynamiske sikkerheten og de raske alarmene.

Fås kjøpt her:

https://getcujo.com

 

+ Sikkerhet fra skyen
+ Svært god app
+ Rask varsling ved problemer
– Oppsettet kunne vært enklere

Konklusjon

En ny og spennende løsning for å sikre nettverk og enheter mot hackerangrep.

Spesifikasjoner

Merke
Cujo
Tilkoblinger
2 x gigabit kabelnettverk
Mål
12,4 x 12,4 x 14,6 cm
Vekt
377 gram