FritzRepeater 1200 er diskret med en WPS-knap og en lysdiode.

AVM FRITZ!Repeater 1200

Utvidelsesenhet for trådløst og kablet nettverk.

av #Nettverksutstyr (diverse) #FritzBox
9.3

Fritz!Repeater 1200 dekker effektivt svake soner i den trådløse dekningen og er en rimelig løsning for å utvide dekningen.

Repeateren er en kompakt sak på bare 8 x 8 centimeter og settes rett i en stikkontakt. Når den er satt opp, utvides det trådløse nettverket for både kablet og trådløst utstyr, og det gjør den godt: Vi målte faktisk hastigheter på over 500 Mbit/s på det utvidede nettverket.

Den lille enheten må monteres et sted der du allerede har god trådløs dekning, eller der det er mulig å trekke en nettverkskabel fra ruteren. Derfra gir den et utvidet trådløst nett som følger Wi-Fi 5-standarden, på 2,4- og 5 GHz-båndene.

Vi målte ruteren på flere steder der vi ofte har problemer med dekningen. Der det ellers har vært vanskelig å nå hastigheter på bare 20 Mbit/s, ga repeateren 68 Mbit/s. Enda lenger unna, der tilkoblingen hittil har blitt brutt, fikk vi rimelig stabile hastigheter på 20-35 Mbit/s. Det er enkelt, og det virker.

Det er også en enkel sak å sette opp Fritz!Repeater. Den har en WPS-knapp for å opprette forbindelse med ruteren, og en statuslampe som viser om tilkoblingen fungerer som den skal. For å komme helt i mål må man likevel åpne administratorsidene i en nettleser, velge språk og laste ned den nyeste oppdateringen. Sidene er imidlertid ryddige og informative, uten å virke overveldende.

Den ene porten til kablet nettverk gir mulighet for svært høye hastigheter. Vi målte 571 Mbit/s når Fritz!Repeater tok seg av den trådløse forbindelsen med ruteren. Har du behov for å koble til flere enheter via kabel, kan du kjøpe en svitsj med ønsket antall porter og koble til den.

Repeateren kan monteres innendørs eller under tak utendørs. Dermed kan den utvide nettverket slik at det også dekker hagen.


+ Høy hastighet
+ God brukerflate
+ Enkel i bruk

Konklusjon

Fritz!Repeater 1200 er en enkel og effektiv løsning for å utvide det trådløse nettverket.

Spesifikasjoner

Merke
FritzBox
Nettverksstandarder
Wi-Fi 5
Tilkoblinger
Wi-Fi, Ethernet
Hastighet
866 Mbit/s
Mål
8,0 x 8,0 x 3,7 cm
Strømforbruk
3 watt
Vekt
160 gram
Skrivehastighet
571 Mbit/s
Lesehastighet
68 Mbit/s