FritzRepeater 600 er kompakt og diskret.

AVM FRITZ!Repeater 600

Kompakt nettverksutvider som gir trådløse nettverk større rekkevidde.

av #Nettverksutstyr (diverse) #FritzBox
7.4

Med en størrelse på bare 6 x 6 centimeter er Fritz!Repeater 600 en av de minste nettverksutviderne vi har sett. Den er lett å sette opp og har god rekkevidde. Vi savner imidlertid mulighet for å koble til en nettverkskabel, og hastigheten er skuffende lav. Likevel kan enheten være nyttig hvis du har behov for å tette et hull eller to i det trådløse nettet uten å betale for mye.

For å fungere effektivt må enheten plasseres et sted med god trådløs dekning, for eksempel i et hjørne der dekningen fra det trådløse nettet er svak. Tilkoblingen er enkel: Når enheten har vært koblet til strøm i 20–30 sekunder, trykker man på WPS-knappen på utvideren og en tilsvarende knapp på ruteren. Da kopieres nettverksnavnet og passordet, og dermed har det eksisterende nettverket større rekkevidde.

Etter oppsettet kunne vi konstatere at det trådløse nettet strakk seg 10–15 meter lenger enn tidligere, og det er utmerket. Men så var det hastigheten… Uansett hvor optimalt vi plasserte enheten, klarte vi ikke engang å nå 50 mbit/s. Det holder for nettlesing, epost og andre mindre krevende oppgaver, men er for dårlig for filoverføring og strømming.

En av grunnene til den beskjedne hastigheten finner vi i spesifikasjonene. Enheten støtter kun Wi-Fi 4, og bare det langsomme 2,4 GHz-båndet på det trådløse nettet. Selv det tatt i betraktning, er imidlertid hastigheten skuffende.

At nettverksforlengeren holder seg til 2,4 GHz-båndet gjør også at den er mer utsatt for forstyrrelser fra andre trådløse nett. De konkurrerende nettene vil gi enda lavere hastighet, eller til og med utfall. Derfor er ikke denne løsningen egnet på steder med mange trådløse nett, for eksempel hvis du bor i blokk.


+ Enkelt oppsett
– Beskjeden hastighet
– Kun 2,4 GHz / WiFi 4
– Ingen kabeltilkobling

Konklusjon

Fritz!Repeater 600 er en rimelig løsning for å tette huller i trådløse nettverk, men hastigheten er for lav.

Spesifikasjoner

Merke
FritzBox
Nettverksstandarder
Wi-Fi 4
Tilkoblinger
WPS
Hastighet
600 Mbit/s
Mål
6,3 x 6,3 x 3,0 cm
Strømforbruk
2 watt
Vekt
68 gram
Skrivehastighet
46,2 Mbit/s