Netgear Nighthawk S8000

En svitsj for hjemmenettverket med opptil syv ekstra nettverksporter til kablet utstyr.

av #Nettverksutstyr (diverse) #Netgear
9.4

De fleste har etter hvert droppet det gamle kabelnettverket til fordel for et mer fleksibelt trådløst nett, men det kan være gode grunner til å ta seg bryet med å trekke kabler mellom forskjellig typer utstyr. Det gjelder blant annet hvis du huset du bor i har en konstruksjon som gjør det trådløse signalet ustabilt. Det kan også være hensiktsmessig hvis du vil være sikker på konstant høy hastighet eller hvis du spiller nettverksspill.

I så fall er de fire nettverksportene i den trådløse ruteren neppe tilstrekkelig, men det løser du enkelt med en svitsj som Nighthawk S8000. Her får du i alt åtte porter. Ettersom en av dem må kobles til ruteren, har du altså syv ekstra porter å boltre deg med. Det bør være tilstrekkelig for de fleste hjemmenettverk.

Installeringen er svært enkel. Vi plasserte S8000 ved siden av ruteren, koblet til strøm og trakk en kabel fra en nettverksport på ruteren og den spesielle uplink-porten på S8000.
Nettverkskabel følger imidlertid ikke med, så vi måtte lette frem en vi hadde liggende. Fra fabrikken er Netgear-svitsjen stilt inn til optimale nettverksinnstillinger for spill via port 1 og videostrømming fra port 2, men det er lett å endre dette i de oversiktlige oppsettsidene i nettleseren. Her kan du også velge å koble sammen opptil fire nettverksporter i en såkalt Link Aggregation-konfigurasjon og få overføringshastigheter på opptil 4 Gbit/s til utstyr som støtter dette. Det er i så fall en svært høy hastighet.

Fra administratorsidene i nettleseren for S8000 kan du selv styre hva portene skal brukes til. Du kan til og med koble sammen fire porter og få firedobbel hastighet.

 

I testperioden var S8000 så stabil at jeg faktisk glemte at den var koblet til ruteren, og det er som regel et godt tegn. Her får du altså den beste forebyggingen mot dårlig trådløst signal og unngår et nettverk som faller ut med ujevne mellomrom.

Pris og forhandler finner du på www.prisjakt.no

 

+ Enkel administrering

+ Mulighet for svært høy hastighet

+ 8 porter

– Nettverkskabel følger ikke med

 

Konklusjon

Svært stabil svitsj med gode innstillingsmuligheter.

Spesifikasjoner

Merke
Netgear
Nettverksstandarder
Gigabit ethernet
Tilkoblinger
8 x LAN + indgang til strømforsyning
Hastighet
1 Gbit/s per port – mulighed for å sammenkoble porter til 4 Gbit/s
Mål
19,5 x 14,9 x 4 cm
Vekt
740 gram